Podziel się wrażeniami!
Na rynku widać coraz więcej tytułów, coraz niższe ceny, ale jeszcze nie na tyle niskie, żeby kupować co popadnie... Więc proponuje pisać o ciekawych filmach które oglądaliście, lub premierach których nie możecie się doczekać. I jak u Was w wypożyczalniach jest z dostępnością tytułów na Blue Diskach? U mnie jest parę filmów, ale zdecydowanie jeszcze za mało. Na razie naliczyłem 6 filmów
Z filmów które oglądałem polecam "i am legend" z Will Smith, Batman Początek i Mroczny Rycerz. W obu filmach powaliły mnie na nogi niesamowite efekty i super dźwięk. Co do Batmana, nie wszystkim może podobać się fabuła, ale dla samych efektów (najbardziej Mroczy rycerz) warto obejrzeć. Jeszcze jak włączyłem opcję Theatre, to już wogóle wymiękłem
Choruję na zakup Bonda i Gwiezdnych Wojen, ale na razie ciężko z kasą.. A oglądał ktoś te filmy? Jak wrażenia?
ja posiadam 300 super polecam
Co do wypożyczalni to u mnie (mieszkam we Wrocławiu) jest JUMPER I MATRIX troszke słabo sie starają z kompletowaniem BR
Szklana Pułapka 4 - co do filmu się nie będę wypowiadał (w szczególności o motywie "zabicia" śmigłowca autem) ale co do jakości samego materiału i dźwięku (aby np. zobaczyć co to znaczy Full HD oraz porządne kino domowe) nadaję się jak dla mnie idealnie. Na początkowych scenach (tych w ciemnych warunkach) można zobaczyć też ładnie przewagę podświetlania LED nad standardowym w telewizorze oraz ogólnie czerń jaką dają LCD. A efekty dźwiękowe podczas strzelaniny w początkowej fazie filmu na porządnym kinie są powalające.
oglądałem wczoraj JUMPERA ale nie powalił mnie na kolana tak jak 300 Oczywiscie o wiele lepsze niż jakosć DVD
Witam, na innym forum znalazłem dziś informację że można już kupić płytki BD z filmami za 55 zł w Polsce (jakiś sklep w Warszawie), podobno wpełni legalne z polskimi napisami (czyli normalne od dystrybutorów).
Co do filmów to bardzo ciekawie prezentowały się w sklepie transformers
tez o tym czytałem ciekaweczy tylko w stolicy sa takie ceny
myślę że sporą wiekszość filmów które oglądaliśmy i podobały nam się na dvd warto obejrzeć na blu-ray,u ogromna różnica jeśli chodzi tak o obraz jak idźwięk ja swoje pierwsze filmy które kupiłem to transformers,hellboy i iron man ze wzgledu na efekty specjalne także dźwiękowe a odtwarzacz kupiłem tydzień temu (sony BDP-S550) i jestem bardzo zadowolony
cq
Prócz znakomitego obrazu i dźwięku, nie można pominąć odtwarzania w 24p a nie w 25p jak to się dzieje oglądając film z innych źródeł. Oglądasz film tak, jak został nagrany, tak jak w kinie Jeszcze na dobrym tv i dobrym kinie domowym Osobiście jestem pod wrażeniem.
witam
mam mala kolekcje plyt w blu rayu i sadze ze najlepszym zestawem jaki posiadam to cala serie Kompani Braci,naprawde warto zainwestowac
Jeżeli to jest ten serial co leciał na HBO o wojnie w Iraku, to może wciągnąć. A są na BD jakieś bonusy, dodatki, opisy? Fajnie to wygląda?