anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

mam maly zgryz z nagrywaniem dolby dig. z dekodera polsatu

profile.country.it_IT.title
mabajor
Nowicjusz

mam maly zgryz z nagrywaniem dolby dig. z dekodera polsatu

hejka..mam dekoder polsat cyfr. DSB-S305G ktory jest podlaczony scart-em wysokiej jakosci z nagrywarka RDR-HX680 ...jest ona polaczona z tv kablem hdmi (ale to jest mniej istotne) Wyjscie Digital coaxial nagrywarki mam podlaczone z amplitunerem TEAC AG-10D (IN oczywiscie...rowniez zlaczem wys.jakosci)
Wszystkie programy nagrywaja sie az oko cieszy (poprzednio mialem przez krotki czas samsunga hr 773 i widac kolosalna roznice) jedynie tvn i tvn7 w systemie DD po zarejestrowaniu odtwarzam bez fonii....amplituner wyswietla mi ten sygnal ale nic nie slychac ...nagrywarka na tv wyswietla mi DD ale z migajacym 1 kanalem ( 1/1..pierwsz jedynka miga)...Nie wiem gdzie popelniam blad..poniewaz napewno nie jest to wada nagrywarki ..gdyz z samsungiem mialem ten sam problem..
Przy okazji podlaczen...dekoder pols mam podlaczony optical-em ze wzmacniaczem..ale raczej to tez nie jest istotne...
troszke nagmatwalem ale staralem sie opisac to najdokladniej...wg mnie podlaczenia sa ok..kwestia ustawienia menu......tylko co zrobic :(....bardzo prosze o jakies wskazowki
z gory wielkie dzieki
I jeszcze jeden szczegol ..na dekoderze polsatu mam ustawiona pozycje autom wybier. dolby digital.... gdy to wylaczam sygnal audio tvn odbiera..ale juz nie w systemie dd (tylko jak reszta progr.w stereo)....... jest poprostu wylaczony
...mam nadzieje ze ktos do tego doszedl..ja probowalem nagrywac wg instrukcji zmieniajac sciezki itp ale bez efektu....pozdrawiam i czekam na cudotworce :rolling_eyes:

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Witaj,
Trudno będzie mi jednoznacznie wskazać rozwiązanie. Nie mam możliwości sprawdzenia recordera Sony w połączeniu z dekoderem Polsat-u. Prawdopodobnie po wybraniu w dekoderze ustawienia dźwięku „Dolby Digital”, dekoder nie przekazuje sygnału na drodze analogowej poprzez złącze SCART. Recorder nagrywając obraz nie otrzymuje poprawnej ścieżki dźwiękowej, która kierowana jest wyłącznie do cyfrowego wyjścia optycznego w dekoderze. W takim przypadku pozostaje jedynie, ustawienie w dekoderze sygnału audio na stereo.

Pozdrawiam,
Radek

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
profile.country.it_IT.title
mabajor
Nowicjusz

WITAM ..DZIEKI ZA INFORMACJE..TAK PRZYPUSZCZALEM..CHOC ZOSTAWIE SOBIE NITKE NADZIEJI..JAKBY KTOS ZNALAZL PATENT...CZEKAM.....
...POZDRAWIAM