Podziel się wrażeniami!
Od paru dni jestem posiadaczem wymarzonego sprzetu ( sony kdl 40z4500 yamaha r-xv863 sony bdp350) Nie bardzo sie orietuje (podlaczylem HDMI SONY 350 z YAMAHA i HDMI yamaha z telewizorem) przy odtwarzaniu koncertow nagranych na blu-ray i DVD nie pali sie kontrolka 24p
Wydaje mi sie ze nie popelnilem bledu gdyz wszystko robilem zgodnie z instrukcja 350
Mam w zwiazku z tym pytania :
czy wszystko zrobilem poprawnie ?
czy ta kontrolka sie nie zawsze zapala?
Czy jak sie nie swieci kontrolka to sygnal jest reprodukowany 1080/24p ?
Mam nadzieje ze odtwarzacz jest OK?
Z GORY DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ
Pozdrawiam wszystkich forumowiczow
Sam jestem przed zakupem s350, ale spróbuję pomóc. Generalnie ta lampka powinna palić się przy odtwarzaniu koncertów z BD (bo z DVD nie może być reprodukowana na 24, tam jest 25klatek) //instrukcja: Parametr umożliwiający reprodukcję sygnału
wideo 1920 × 1080p/24 Hz przy odtwarzaniu materiału filmowego z płyty BD-ROM
(720p/24 Hz lub 1080p/24 Hz).//
Możemy prześledzić co robiłeś: Za instrukcją:
Reprodukcja sygnału wideo 1920 × 1080p/ 24 Hz jest możliwa pod warunkiem spełnienia wszystkich poniższych wymagań:
– do gniazda HDMI OUT podłączony jest telewizor zgodny z formatem 1080/24p, OK
– parametr „Output Video Format” jest ustawiony na „HDMI”, (tak/nie)
– parametr „HDMI Resolution” jest ustawiony na „Auto” lub „1080p”. (tak/nie)
Ps. Jakie doznania na tym sprzęcie? W sumie mógłbym stworzyć podobną konfigurację
maniunio57 napisał(a):
yamaha r-xv863
Wszystko się zgadza, prócz tego, że BD jest podłączony nie pod TV, a bezpośrednio pod amplituner. Jeśli chodzi o wrażenia, to obraz i działanie sprzętu idealne, tylko brakuję mi w nim obsługi plików .mp3 . Pozdro ;]
maniunio57 napisał(a):
yamaha r-xv863
maniunio57 napisał(a):
maniunio57 napisał(a):
yamaha r-xv863
A czy ten amplituner jest zgodny z 24P true cinema? A po włączeniu nowego sygnału TV powinien wyświetlić w lewym górnym rogu typ sygnału.
Jest to koncert ZZTop Live In Texas. Nie znam się, a w ramce "Video" napisane jest : 1080i High Definition WideScreen 16x9 (1:78:1)....
maniunio57 napisał(a):
Jest to koncert ZZTop Live In Texas. Nie znam się, a w ramce "Video" napisane jest : 1080i High Definition WideScreen 16x9 (1:78:1)....
Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam
Ciekawy problem został poruszony.
1. Zgadzam się, że w tym wypadku ten koncert nie jest (co widać choćby po tym, ze jest w 1080i a nie 1080p) w 24 klatkach i stąd przyczyna nie palącej się diody.
2. Nie zgadzam się, że koncerty nie są w 24 klatkach bo na 99 proc. właśnie są . Co prawda nie wszystkie, ale współcześnie wydawane już tak.