Podziel się wrażeniami!
Witam.Od jakiegoś miesiąca jestem (a może byłem) szczęśliwym posiadaczem Sony BDP-S350.Jakość filmów w hd powala,dvd skalowane do hd też wygląda extra jednak....w specyfikacjach tego sprzętu napisane jest że odtwarza też format AVCHD, który to jest uzywany przez cyfrowe kamer HD.I w tym miejscu zaczyna się mój problem.Chciałem obejrzeć materiał nagrany taką kamerą i niestety nie mogę.płytę z takim materiałem przygotowywałem wg porad i instrukcji znalezionych na stosownych forach internetowych.Niestety odtwarzacz mój obojętnie jakiego programu do konwersji i wypalenia płyty bym nie uzył stanowczo twierdzi ze tej płyty nie może odtworzyć.dodam jeszcze ze przygotowane przeze mnie płyty z powodzeniem uruchamiały się na sprzęcie konkurencyjnych marek,więc chyba wina nie leży po mojej stronie.I teraz zasadnicze pytanie:czy mój sprzęt jest uszkodzony? czy może jednak producent podaje opis wyssany z palca? czy może jednak ja coś źle robię.Jeśli wina leży po mojej stronie to przepraszam i proszę o jakieś instrukcje dotyczące przygotowania materiału i sposobie wypalenia go na płycie.Pozdrawiam
A upgrade soft-u nie pomaga?
http://support.sony-europe.com/hav/down ... PS350_v015
Trzeba wypalić obraz ISO, jest tam tez dokładna instrukcja. Proszę napisać czy pomogło.
Zapomniałem dodać ze mam najnowszy soft wgrany do odtwarzacza.własnie zastanawiałem się czy to może przez niego nie chcą się odpalać filmy avchd.dzięki za zainteresowanie problemem
Pliki z kamery HD (czyli zapis AVCHD) odtwarza bez problemu. Jakimi programami a raczej jakimi kodekami tworzony jest materiał?
nagrywany materiał był zakodowany o ile się nie mylę w H.264.płyta była przygotowywana na różne sposoby np w nero vision opcja utwórz dvd avchd lub też programem tsmuxer albo multiavchd.płyta nagrywana była oczywiście w zgodności z udf 2.5 .jeśli macie jakieś sprawdzone sposoby jak takową płytę przygotować proszę o opis.
no to nie wiem jak ty te płyty przygotowywujesz
robiłem dysk avchd w nero vision i s300 oraz s350 łykały to bez problemu
Możesz jeszcze napisać jaką masz kamerę? Jeżeli jesteś pewny, że wszystko zrobiłeś dobrze, chodzi na innych odtwarzaczach, to spróbuj jeszcze raz zainstalować soft z linku od CS Bielsko.
Generalnie nagrywanie nie jest ciężkie, ale początkowo można popełnić parę błędów. W jakim formacie masz pliki z kamery, .mts czy .m2ts? Potrzebujesz połączyć pliki .m2ts?
Filmy były z kamery panasonica w M2ts.myslę ze instalacja podanego softu nie ma sensu gdyz w tej chwili mój odtwarzacz właśnie na takowym pracuje.Jeśli mogę prosić to napiszcie w jaki sposób przygotowujecie takie płyty i jakich programów uzywacie.
A może moglibyście podać link do jakiegoś przykładowego materiału który na 100% powinien ruszyć na moim sprzęcie.wtedy mogłbym wykluczyć problem sprzętu.dzięki pozdro
1) nie instalowałem badziewia pt SPB
2) soft odtwarzacza nie ma nic do tego mój film dzialał bez problemu na S350 z softem w wersji 11 lub 13 - pół roku temu
3) materiał o który prosisz ma zwykle kilka giga - nie jest to coś co się pakuje na serwer w 10 minut tylko jest to 1-2 dni roboty