Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
W miesiącu grudniu 2008 r zakupiłem w/w amplituner wraz z całym zestawem kina domowego. Mam swiadomość, że jest to sprzęt z dolnej półki, ale to co mnie dosięgneło całkowicie przekreśliło markę SONY.
Przy używaniu amplitunera zauważyłem, że występują specyficzne trzaski, sprzężenia czy jak to nazwać. Swiadomy tego, że wszystko może się popsuć oddałem amplituner do serwisu ( odległość 70 km). Załączyłem dokładny opis usterki... Po trzech dniach otrzymałem telefon, że sprawdzali amplituner bardzo długo i nic nie zauważyli... po kilkuminutowej dyskusji z pracującą tam Panią stwierdziłem, że ok przejade 70 km w jedną strone by pokazać im to, czego zauważyć nie mogą. Pojechałem, na miejscu, po ok 10 minutach - szczęka im opadła, jednogłośnie stwierdzili, że wczesniej tego nie słyszeli... ( ok zrozumiałem, róznie to bywa)
Więc jak już przedstawiłęm im namacalnie usterkę wzieli się za naprawę, wspominali cośo wymianie softu i takie tam...
Dziś, czyli po 2 tygodniach odebrałem telefon, ze amplituner jest do odbioru, pojechałęm po raz ponowny jednak usterka jak występowała tak występuje. W opisie naprawy napisano ' Sprawdzenie - sprzęt nie odbiega parametrami od innych egzemplarzy tego modelu - porównywano z innymi, na których efekt również występuje"
Powiedziałem gościowi w serwisie, że skoro tak to towar jest niezgodny ze specyfikacją - (inne słowo nie przychodzi mi do głowy) ten pajac powiedział, ze w sumie w specyfikacji równiez nie jest napisane, ze nie powiniem "trzeszczec" Pouczylem p... ze skoro cos nie jest opisane wiec domniemywa się iż tego nie ma.
Po chwili jego kolega mówi, ze te trzaski to w sumie nic strasznego, przeciez można puscić płytę i po co przełączać piosenki w te i spowrotem, po co zmieniac kanały w tunerze satelitarnym, przeciez jak się nie zmienia to gra dobrze - jak dla mnie brak słów - pogratulować firmie SONY serwisantów ( a propos ten serwis polecił mi pracownik na infolini - tzn. dał nr telefonu).
Oddał bym cały zestaw jako niezgodny z umową, lecz nie mam pudełek od kolumn. Były to wielkie kartony - wyrzuciłem je, pozostawiłem tylko od DVD o AMPL. A nie wiem jak się będą zapatrywac na oddanie samego amplitunera. Tak bym mógł kolumny i DVD pozostawic.
A jak wyglada usterka - sprawdzcie u siebie, podejrzewam, że takzę to macie gdyż osobiscie sprawdziłem 2 szt. w obu tak samo.
Proszę podłączyć kablem optycznym CD albo DVD albo TV sat, albo jakies inne urządzenie.
Moze być także DVD czy CD po wyjsciu coaxial.
Ustawić amplituner na któreśpole dzwiekowe, przykładowo - dla muzyki - PORTABLE, dla filmu C.ST.EX.A,
Jezli puscimy plyte cd to przełączać piosenki, po kolei do ostatniej, a pozniej spowrotem.
Jezeli podłaczony jest Tuner TV to przełączać kanały, UWAGA kanał musi nadawac dzwiec D. DiiGital. Np HBO HD, National Geografic HD czy C+ HD.
Przy przełączeniu w głośnikach co jakis czas słychać wyrażny trzask, głośny, gdzies w pasmie tonów wysokich.
Szczególnie czesto występuje ( jezeli zródłem jest CD) gdy się przełącza utwory "od końca do przodu"
Trzask jest raz w jednym raz w drugim kanale.
Zaznaczam, ze objawy występują wyłącznie jeżeli podajemy sygnał cyfrowy, przy analogu jest dobrze.
Zaznaczam równiez, ze nie jest to jakies ciche ze trzeba sie wsłuchiwać, trzaska na poziomie głosnosci z jaką aktualnie sie słucha.
- Sprawdzałem na 3 urządzeniach. Dwa z wyjsciem otp i jedno coaxial (dvd) + cd panasonika w serwisie - również trzaskało. w sumie testowane na 4 urządzeniach.
Powiedzcie mi co z tym zrobić, nie są to jakieś duże pieniądze, ampl kosztuje kilkaset złotych. Zakupić inny amplituner (inej firmy - juz jako pojedynczy element) a firmę a szczególnie serwis Sony omijac wielkim łukiem, czy próbować dociekać swoich praw?
Czy koszty przejazdu pomiędzy domem a serwisem - czy sklepem - (zakupiony w tej samej miejscowosci co miesci sie serwis) nie przekroczą wartości amplitunera.
Jakby nie było dalej, to mój pierwszy i ostatni sprzęt tej firmy.
Radzę sprawdzie u siebie, wg mnie to wadliwa konstukcja
Pozdrawiam wszystkich
devb napisał(a):
Czy ktoś już rozwiązał ten problem z tymi trzaskami ? dekoder N-ki NboxRec trzaska dzwiekiem przy przelaczaniu kanałów nie do wytrzymania gdy nadają dzwiek DD
Czy może jakieś wspólne pismo napisać do Sony Center może by to coś pomogło
ja tutaj nie rekomenduje firmy sony ja jestem zwyklym forumowiczem mam sprzet sony i gra bardzo donrze i sprawnie jeszcze raz sprawdzilem ten dg520 u ojca i jest wszytko wporzo gra bardzo czysto i nie ma trzaskow chociaz do mojego da5400 bardzo daleko
pozdrawiam
no dzisiaj to przetestowalem na calego
i tak podlaczenie Dreamboxa DM800 HD do mojego ampli trzaska przy przelaczaniu
podjechalem do euroagd gdzie kupowalem owy sprzet a ze pracuje tam moj kolega to podlaczylismy dekoderek DM800 do ampli z wystawy po IN/OUT optic, kable dal jakies markowe profigold Toslink (drozszych nie widzialem w sklepie) no i piekny trzask po przelaczeniu kanalow w DD
po prostu odpuscilem z dalszych testow a ten niby sprawny sprzet za niedlugo trafi na licytacje
no coz przykro mi trzeba bylo zainwestowac w min da3200es z 2kola a nie amplituner za 700zl w kocu sprzet sie kupuje raz na jakis czas ni zmienia sie go co miesiac
pozdro SONYES
SONYES napisał(a):
no coz przykro mi trzeba bylo zainwestowac w min da3200es z 2kola a nie amplituner za 700zl w kocu sprzet sie kupuje raz na jakis czas ni zmienia sie go co miesiac
pozdro SONYES
ja mam zestaw STR-DA5400ES+ B&W mam tylko suba sony wiec nie powiem ci jak graja glosniki sony bo ich nie mam a co do bubla to wy macie bubla bo moj ojciec tez ma ten sprzet i mu nie trzaska i powtarzelem to juz dwa razy i bede powtarzal bo u niego jest ok
pozdro SONYES
SONYES dlaczego mowisz w liczbie mnogiej "to wy macie bubla "
czy ja gdzies napisalem ze mam bubla ?
Wczoraj podjechalem do euroagd i wymieniji mi od reki na tego drozszego dg720 (oczywiscie doplata)
chyba znaja temat bo nawet nie dyskutuja jak tylko wsponialem o trzaskach i prawach konsumenta
w tym modelu ten trzask juz nie wystepuje ale przestrzegam wszystkich przed kupnem dg-520 po prostu gdyby firma sony byla uczciwa to zrobila by akcje wymiany dla wszystkich jak to niekiedy robi firma nokia z bateriami wadliwymi no ale klient kupil wiec niech sie meczy
Co do kolegi powyzej ze od ojca tez sprzet gra i nie trzaska normalne sciemnianie jak w serwisie
moze niech ojciec podlaczy ten ampli poprzez optic to wtedy juz tak rozowo nie bedzie i niech podlaczy jakis normalny sprzet wysokiej klasy
mowisz ze masz suba Sony zobacz ile on ma WAT on jest dopry do pomieszczen maks 10m2
ja kupilem jamo 200 o podobnej cenie i nie ma co porownywac nawet
i uwierz ze nie ma potrzeba kupowania ampli za 2tys wystarczyloby ten jak to mowisz bubel i do niego kolumienki jamo i sub 200 jamo i mamy sprzet godny polecenia
dlasza dyskusja nie ma sensu
devb napisał(a):
SONYES dlaczego mowisz w liczbie mnogiej "to wy macie bubla "
czy ja gdzies napisalem ze mam bubla ?
Wczoraj podjechalem do euroagd i wymieniji mi od reki na tego drozszego dg720 (oczywiscie doplata)
chyba znaja temat bo nawet nie dyskutuja jak tylko wsponialem o trzaskach i prawach konsumenta
w tym modelu ten trzask juz nie wystepuje ale przestrzegam wszystkich przed kupnem dg-520 po prostu gdyby firma sony byla uczciwa to zrobila by akcje wymiany dla wszystkich jak to niekiedy robi firma nokia z bateriami wadliwymi no ale klient kupil wiec niech sie meczy
Co do kolegi powyzej ze od ojca tez sprzet gra i nie trzaska normalne sciemnianie jak w serwisie
moze niech ojciec podlaczy ten ampli poprzez optic to wtedy juz tak rozowo nie bedzie i niech podlaczy jakis normalny sprzet wysokiej klasy
mowisz ze masz suba Sony zobacz ile on ma WAT on jest dopry do pomieszczen maks 10m2
ja kupilem jamo 200 o podobnej cenie i nie ma co porownywac nawet
i uwierz ze nie ma potrzeba kupowania ampli za 2tys wystarczyloby ten jak to mowisz bubel i do niego kolumienki jamo i sub 200 jamo i mamy sprzet godny polecenia
dlasza dyskusja nie ma sensu