anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pytanie do speców AUDIO o PCM

szczuply@hot.pl
Początkujący

Pytanie do speców AUDIO o PCM

WITAM.... MAM MOZE DZIWNY PROBLEM BO PO PROSTY SIE NA TYM NIE ZNAM... KUPILEM AMPLITUNER DG820 I PODLACZYLEM DO NIEGO NP TUNER SATELITARNY HD CYFRY PLUS I TESTUJE GO NA ROZNYCH USTAWIENIACH MOVIE, MUSIC ORAZ AFD I W CZASIE OGLADANIA AMPLITUNER ROBI OKOLO 2SEK PRZERWy I WYSWIETLA KOMUNIKAT : LINEAR PCM (48). TEN KOMUNIKAT CO JAKIS CZAS SIE WYSWIETLA I STRASZNIE DENERWUJE...ORAZ ROBI PRZERWY W AUDIO. PROBOWALEM NA WSZYSTKICH USTAWIENIACH : MUSIC, MOVIE ORAZ AFD. PROSZE O INFO JAK TO POMINAC PRZY JAK TO WIADOMO CZESTYM OGLADANIU CYFRY PRZEZ TEN AMPLITUNER.
SPRAWDZALEM NP PRZEZ PC I WSZYSTKO OK....

POZDRAWIAM I PROSZE O JAKIES INFO

szczuply@hot.pl

6 ODPOW. 6
profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

na to wyglada ze ten twoj tuner satelitarny co jakis czas nie wysyla sygnalu do amplitunera i z tad te przerwy w dzwieku a co sie z tym wiaze ze na wyswietlaczu pojawia sie wlasnie ten komunikat sprzet zawsze bedzie cie komunikowal o tym jaki jest dzwiek na wejsciu to tak samo jest z plyta cd czy dvd sprawdz i zobacz jak wlaczysz odtworz to pokaze ci pcm 44.1 zrob pauze i znow wlacz play i pojawi sie to samo pcm 44.1 to byl przyklad taze wyglada na to ze sa przerwy przy wysylaniu dziweku do amplitunera.

szczuply@hot.pl
Początkujący

:| .... oki. dzięki za info. spróbuje może podłożyć inny tuner i jeszcze raz sprawdzić..

@2222008000018053
Początkujący

ok w razie pytan pisz ;)

szczuply@hot.pl
Początkujący

hmm ... to przerywanie robiło sie na kablu hdmi, natomiast na zwykłych chinch'ach nie przerywa.... nie dostalem jeszcze drugiego tunera aby sprawdzic czy aby na pewno jest to wina satki...
nie wiem co o tym sadzic....
czy moze byc to wina kabla hdmi??? czy na kablach analogowych tez nie powinien przerywac??
moze ktos sie juz spotkal z takim problemem??
prosze o info...

@2222008000018053
Początkujący

hmm ... to przerywanie robiło sie na kablu hdmi, natomiast na zwykłych chinch'ach nie przerywa.... nie dostalem jeszcze drugiego tunera aby sprawdzic czy aby na pewno jest to wina satki...
nie wiem co o tym sadzic....
czy moze byc to wina kabla hdmi??? czy na kablach analogowych tez nie powinien przerywac??
moze ktos sie juz spotkal z takim problemem??
prosze o info...

hmmm moze byc wiele przyczyn np uszkodzone wyjscie w tunerze satki albo wejscie w amplitunerze w co bardzo watpie ale najbardziej sklanialbym sie temu ze problem tkwi w tunerze w elektronice chociaz nie wykluczam ze kabel hdmi moze byc tez tego przyczyna bo byc moze jest uszkodzony ja mialem podobny problem z kablem Toslink czyli optycznym po wymiane bylo ok w kazdym badz razie albo wina tunera albo kabla,amplituner raczej nic tutaj nie ma do "gadania" on tylko przyjmuje sygnal.

szczuply@hot.pl
Początkujący

:).. dzieki za sugestie... bede meczyl temat dalej a o rezultatach napewno napisze.
pozdrawiam