Podziel się wrażeniami!
Na początek witam wszystkich, jako, że to mój pierwszy post, chociaż już trochę przeglądam forum. Mam mały problem mianowicie chciałbym kupić odtwarzacza blu ray, poczytałem trochę tematów i najprościej rzecz ujmując, mam mętlik w głowie, mogę przeznaczyć do 1200-1300zł, w domu stoi przyzwoity amplituner i nagłośnienie, dlatego szukam możliwie prostego rozwiązania. S350 podoba mi się możliwość obsługi z jednego pilota telewizora oraz odtwarzacza, tylko, że telewizor będę zmieniał dopiero jakoś za miesiąc jak wszystko dobrze pójdzie i trochę się waham między różnymi modelami i nie wiem czy wykorzystam wtedy tę funkcje(bo na starym na pewno nie). Drugim plusem jest cena która jest 400-450zł niższa od konsoli i tutaj kolejna wątpliwość, czy opłaci mi się brać konsole głównie dla obsługi Divixów (czy ma to w ogóle sens przy nowych telewizorach) i sporadycznego grania przy czym jakoś nie zależy mi specjalnie na tej opcji, ale jak będzie to pewnie się skorzysta. I podsumowanie czy jest sens brać teraz taki odtwarzacz czy lepiej poczekać na zmianę telewizora i wtedy zdecydować?
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc, mam nadzieje, że wybrałem odpowiedni dział
bierz s350
ps3 pobiera 4x wiecej prądu niż sam odtwarzacz - po co ci to ?
Jesli nie jestes zacietym graczem- lepiej wybierz s350
Pod koniec roku ma ponoć wyjsc ps3 w wersji SLIM -ze znacznie ograniczonym poborem prądu
morano witamy na forum
Z tego co opisałeś PS3 raczej nijak Ci się przyda, tak jak mobor wspomniał większe zużycie prądu od odtwarzacza (i to sporo) no i pracujący praktycznie cały czas wentylatorek. PS3 jest fajny jeśli chcesz korzystać głównie jako konsola i dodatkowo oglądanie filmów. S350 jest tani i bardzo cichy czyli coś co chyba bardziej Ci się przyda.
Wiecie co dzięki za pomoc na razie się wstrzymam do zakupu telewizora, wtedy łatwiej będzie mi się na coś zdecydować, bo jednak obsługa jednym pilotem to duża wygoda (a pilotów zawsze jest za dużo). Teraz pytanko, czy każdy telewizor serii V i W posiada funkcję to umożliwiające? I druga sprawa, jak wygląda zestawienie poboru energii w przypadku ps3 i odtwarzacza blu ray?
Wszystkie w miarę nowe telewizory z serii V i W posiadają tę funkcje mówią o kolejno V4000, V4500, V5500, W4000, W4500, W5500 tych jestem na 100% pewny, z czego wybór będziesz miał raczej wybór między V5500 i W5500 bo reszta jest starsza i nie wszystkie są jeszcze produkowane. Wiesz nie chcemy Cię zniechęcać do PS3, ale Tobie po prostu się nie przyda, chyba, że jednak chcesz pograć.
morano napisał(a):
Teraz pytanko, czy każdy telewizor serii V i W posiada funkcję to umożliwiające?
morano napisał(a):
I druga sprawa, jak wygląda zestawienie poboru energii w przypadku ps3 i odtwarzacza blu ray?