anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

S350 czy S550

3482-----
Początkujący

S350 czy S550

Witam,
Jakie są podstawowe różnice obu modeli? Co powoduje wzrost ceny w 550tce? Oraz dlaczego warto kupić ten droższy.
Pozdrawiam :)

13 ODPOW. 13
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie jestem audiofilem i nie lubię testować czegoś w sklepie. Co do porównania. Równie dobrze można porównać odtwarzacz np. Manty do któregoś z tych modeli, albo do produktów innych firm z tej półki cenowej. I też ciężko w sklepie zauważyć różnicę. Ale w domu, przy ciągłym korzystaniu z tych urządzeń widzisz co jak wypada, co jest lepsze, jakiej są jakości. W domu miałem okazje porównać DVD Teviona z DVD wtedy Philipsa ( niewiele droższego od Teviona). Obraz praktyczne taki sam. Przyjemność korzystania z Philipsa dużo lepsza niż z Teviona. Pilot, menu, jakość plastików... Wszystko lepsze.

mobor napisał(a):

wypada lepiej bo niewypada by sprzet za 5tys miał te same oceny co sprzet za 700zl

Sugerujesz, że większość specjalistycznych czasopism, portali internetowych, osób postronnych wystawia takie oceny, podrabia testy bo tak wypada? Czytając dużo lepsze opinie o wyższym modelu, wprowadzają świadomie w błąd? Sorki, ale nie wierzę....

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

nie wierzysz- wiec tzn że dla ciebie są te gazetki

a ciekawe czy w tych swoich renomowanych czasopismach dowiedziales sie juz ze np taki denon 1800, onkyo /nie pamietam modelu/, marantz /nie pamietam modelu/ - wszystkei 3 za 2-3 tysiace zl ORAZ FUNAI kosztujacy 500zł to.... dokladnie TEN SAM odtwarzacz ?

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Wiesz, są testy i testy - to nie ulega wątpliwości. Nie raz czytałem jakieś recenzje sprzętu, gdzie mógłbym podać dużo więcej i bardziej rzetelnych informacji po przeczytaniu samych specyfikacji technicznych danego sprzętu. Nie chcę tu robić antyreklam gazet ( i tak większość sięga kryzys), ale na polskim rynku są tytuły na które nie warto wydać grosza. Pomijając je, jest parę tematycznych, ciekawych i rzetelnych czasopism. No i jest Internet, w którym jest wszystko...
Tak o Funai B1 czytałem. Takie same podzespoły jak Marantz, Denon, Onkyo BD... , i Philips ( nie pamiętam). Ale nigdy nie czytałem rozstrzygnięcia co do elektroniki zawartej w tych modelach. Z tymi modelami to faktycznie ciekawe.

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

no to teraz sobie wyobraz ze sony w modelu 5000 oparl sie dokaldnie na tym samym sercu /SoC/ co w najtanszych modelach tj 350/550
Tor wideo został uzupełniony tylko o chip ktory umozliwia dokonanie przez uzytkownika wielu roznych regulacji na obrazie - co jest w sumie rzadko potrzebne
W trybie defaultowym, poprzez HDMI - oba modele zagrają dokladnie tak samo. Mają identyczny proceor, identyczny /dziadowski, 7 polowy/ wyswietlacz ...a nawet PILOT
5000 potrafi tylko /a dla niektórych aż/ zagrać lepiej audio i ma lepszy przetwornik A/D dla wyjsc video....

Najlepszy bajer jest taki że to co oferuje Sony /a nawet wiecej!/ w modelu 5000 każdy może miec w Pioneerze kosztujacym 1600zł /przynajmniej 3x mniej!/ - model 51fd - że nie wspomnę o 71LX. Fakt ze obudowa i konstrukcja mechaniczna nie jest az tak wyszukana /szczotkowane aluminium itp/ ale dzwiek i wizja uznawane są za REFERENCYJNE
/sony ma olbrzymie problemy z pull downem - bardzo istotna rzecz dla wszystkich ktorzy ogladają płyty DVD - i dotyczy to wszystkich modeli z 5000włącznie gdyż wszystkie 3 opierają się na tym samym układzie firmy NEC/