anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SS-FCR6000 + sub + Dg720

profile.country.pl_PL.title
polecki
Początkujący

SS-FCR6000 + sub + Dg720

Witam, na wstępie chciałbym sie przywitac i wszytki pozdrowić.
A teraz tak, posiadam nastepujący sprzęt
1 amplituner STR-DG720
2 głośniki SS-FCR6000 (fronty, central, efekty)
3 subwoofer YAMAHA YST-SE45

i tu mam pytanie, jak najlepiej ustawic amplituner i subwoofer
rozumiem ze central i efektu na SMALL, fronty na LARGE. Ale jak mam ustawic częstotliwośc dla centrala i efektów i jak mam ustawioć CUTOFF na subie, dodam że ma regulacje od 50 do 150, bardzo będe wdzieczny za wszelkie sugestie. Dodam że zalezy mi na jak najlepszym efekcie do filmów, mniej do muzyki.

Pozdrawiam

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

Witam a wiec sub ustaw jak najdalej od sciany to po pierwsze, po drugie w amplitunerze ustaw czestotliwosc suba na 0db (decybeli) to po drugie , po trzecie ustaw tak subwofer aby stal do sciany na ktorej wisza jakies polki kwiaty lub czy tez stoja meble pozwoli to tobie na unikniecie tzw fali stojacej ktora powoduje ze w jednym miejscu jest silny bas a w innym miejsci jest taki plytki a postawienie go strona do mebli itp zlikwiduje ten efekt, nastepnie jak masz troche kasy to postaw suba na kolcach, w amplitunerze ustaw bass +4,natomiast treble +5 a w subie tak jak mowilem 0db natomiast w subie ustaw pokretlo czestotliwosci tak na pol no moze troszke nizej natomiast jezeli chodzi i glosnosc basu to juz musisz sam zdecydowac i jeszcze jezili masz polazryzacje to ja wlacz to tyle pozdro :)