anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sterowanie blu-ray piotem od amplitunera

profile.country.pl_PL.title
nicniewiem
Początkujący

sterowanie blu-ray piotem od amplitunera

witam. jak zaprogramowac pilota (jaki kod)? od STR-DG820 aby sterowac odtwarzaczem blu-ray sony.

10 ODPOW. 10
LUKI-----
Początkujący

Witam, nie ma potrzeby wprowadzania żadnych kodów, wystarczy w pilocie od amplitunera wcisnąć przycisk BD i gotowe :)

pozdrawiam
Łukasz

SONY POLAND

darekzyg-----
Początkujący

Kupiłem 2 dni temu ampiltuner STR-DG820 oraz BDS-350 . Z przykrością muszę stwierdzić że u mnie też nie działa sterowanie z pilota ampliturera odtwarzaczen Blue-Ray. Nie mogę także zaprogramować sterowania telewizorem Toshiba serii Regza (wpisywałem wszystkie dostępne kody z instrukcji) . Odpowiednia dioda zapalała się 2 razy po weryfikacji kodu i nadal nic.
Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje. Bez problemu działa natowiast sterowanie tym odtwarzaczem z pilota telewizora poprzez Regza-Link.

Toldi-----
Początkujący

Mam tak samo, mam STR-DG820 i BDS-350 i po wcisnienciu na pilocie od amplitunera przycisku DB , tylko amplituner zmiania wyjsc na DB, a Blue-Ray, nie reaguje. Np mam TV 40W40710, to bez problemu wspolpracuje z pilotem od amplitunera, wiec nei wiem w czym tkwi problem.

Zimny_
Użytkownik

Oczywiście BR jest podłączony bezpośrednio pod wzmacniacz przez HDMI, tak? Masz włączone sterowanie przez HDMI (Bravia Sync) w odtwarzaczu? Jak nie to wejdź do menu Ustawień i włącz sterowanie przez HDMI. Powinno wszystko działać.

Toldi-----
Początkujący

tak, tak, BR podłacozny prze HDMI do amplitunera, sterowanei HDMI włączone w BR i nadal nic, zero reakcji, na piloscie od amplitunera wsiskam DB i nic, tylko amplituner reaguje, a BR nie.

oldguest
Początkujący

Z tego co ja rozumiem naciska Pan na pilocie od amplitunera przycisk BD? Moim zdaniem nie sprawdzając konkretnego pilota to wywołuje Pan po prostu wejście BD na amplitunerze a nie przestawia Pan pilota żeby sterował BD....

Edit: Sprawdziłem wystarczy przeglądnąć instrukcję ten pilot potrafi sterować tylko AMP i TV. A Grupa przycisków w której jest przycisk BD jest opisana w instrukcji jako: "Przyciski wyboru wejścia"...

Toldi-----
Początkujący

czyli nie da sie sterować BR pilotem od maplitunera?

oldguest
Początkujący

Z tego co widzę to pilotem od tego amplitunera nie. Ale jeśli jeszcze telewizor był by wyposażony w Bravia Sync pilot od amplitunera przeważnie jest nie potrzebny (amplituner sam się przestawia na odpowiednie wejścia). Ewentualnie piloty od wyższych modeli telewizorów np. KDL40Z4500 mają możliwość sterowania telewizorem, amplitunerem i odtwarzaczem BD.

Toldi-----
Początkujący

mój TV to KDL 40W4710, a amplituner DG820. Myśle że jednak jakos dam rade i bede sie meczyl z dodatkowym pilotem :) , niz kupowal nowy, bo to pewnie nie maly wydatek.