- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Aparat RX10M4 ustawienia
Nie wiem jak i co należy zrobić w ustawienia C 1 i C 2 (własne). W instrukcji nic nie ma na ten temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kolejny temat: "Pobierz darmowo Capture One EXpress od Phase One, kilka zmarnowanych minut. Nie wiem czy firma Sony żartuje z takich klientów niezawodowych !!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
hej co do daty to https://helpguide.sony.net/dsc/1720/v1/pl/contents/TP0001569780.html?search=data . Później sprawdzę w mojej a6300 jak to wygląda.
Co do c1E nie do końca rozumiem problem tu jest link do programu https://www.captureone.com/en/capture-one-express/sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ojciec2008 napisał(a):
Kolejny temat: "Pobierz darmowo Capture One EXpress od Phase One, kilka zmarnowanych minut. Nie wiem czy firma Sony żartuje z takich klientów niezawodowych !!!
Proszę o więcej szczegółów. Aby zainstalować C1 Express trzeba mieć konto na Capture One oraz kod aktywacyjny jaki producent aparatu dostarczył wraz z produktem. Aktywacja programu musi nastąpić online.
pozdrowienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Co do daty - kompletnie nic nie rozumiem, zrobiłem tak jak była przekazana informacja po kolei i jeszcze gorzej, kiedy chcę zrobić jedno zdjęcie na Auto, robi się seria. O co chodzi jak z tego wyjść ???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Kupiłem aparat w SC Electronics Łódź i mam otrzymać kod. Nie mam konta na Capture i pewnie nigdy nie będę miał, bo zbyt mocno skomplikowane, szczególnie dla amatorów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ojciec2008 napisał(a):
Co do daty - kompletnie nic nie rozumiem, zrobiłem tak jak była przekazana informacja po kolei i jeszcze gorzej, kiedy chcę zrobić jedno zdjęcie na Auto, robi się seria. O co chodzi jak z tego wyjść ???
Być może aparat wykonuje zdjęcie w trybie HDR lub DRO. Naprawdę ciężko zrozumieć o co Ci chodzi bez wiedzy jak ustawiłeś aparat. Może zrób reset do ustawień fabrycznych? Wtedy na pewno nie będzie żadnej daty na zdjęciach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ojciec2008 napisał(a):
Kupiłem aparat w SC Electronics Łódź i mam otrzymać kod. Nie mam konta na Capture i pewnie nigdy nie będę miał, bo zbyt mocno skomplikowane, szczególnie dla amatorów.
Założenie konta na tym forum jest trudniejsze niż w przypadku konta Capture One. Jak to mówią, „jak ktoś chce, znajdzie sposób, jak ktoś nie chce, znajdzie powód”.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeżeli wrócę do ustawień fabrycznych to na pewno nie będzie daty, od nowa należy: ustawić godz; dzień, m-c, rok, czy wówczas nie będzie daty na foto ?
Odtwarzanie 3 Określ wydruk: Wiele obrazów; Anuluj wszystkie, Ustawienie druku. p Jeżeli kliknę wiele obrazów pokazało się zdjęcie z podwójną nakładką. Aparat jest ustawiony na Auto i nic od nowego nie ustawiałem, po sprawdzeniu okazało się że w ustawieniu było -zdjęcia seryjne, kliknąłem na pojedyncze. Powoli doszedłem do do ustawienia: wyłącz datę i już nie ma daty na zdjęciu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję za informację, Capture próbowałem przez Google i nie udało się. Cóż zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy jest możliwość w tym aparacie po zrobieniu zdjęcia, powiększyć jak np. w smartfonie zrobiłem, otworzyłem i dwoma palcami powiększyłem. Szukam ale nie mogę znaleźć takiej opcji.