Podziel się wrażeniami!
Pierwsze fotki nadal się uczę czekam na krytykę
Ogólnie więcej fotek będzie o tematyce "Motoryzacja" jednak dzisiaj natrafiła mi sie okazja i oto efekt
Robaczek :
Moja ukochana z bąbelkiem znajomych
wydaje mi się że Twoja "ukochana" jest na zbyt jasnym tle i to tło właśnie zwraca większą uwagę niż ona.
Moją uwagę bardziej zwraca jednak kolano i zdecydowanie za dużo lewej strony. Tu moim zdaniem lepiej spisąłby się kadr pionowy;]
Witam
1 i 2 - jak dla mnie to słaba jakość zdjęć duże wycinki zdjęć
3 i 4 - uchwycona dynamika jakość , kadr -
5 i 6 - bez komentarza
Pozdrawiam
moja zabawka
cześć,
skoro już tu się napatoczyłem ;]
1. sympatyczna,
2. ważka od odwłoka strony w tym ujęciu jakoś mi nie podchodzi,
3-7. nie ma sensu przepisywać uwag, 4 fajnie pstryknięta ;]
8...echhh....w tym ujęciu pasowałyby ze dwie lasie pytając "z woskowaniem?", a tak to w tle jakiś toitoi i skarpety wiszące na sznurku. Chyba w tym modelu jest pralka, ale widać, że przecieka bo jakieś świeże kałuże. Nie chce mi się więcej potworzyć do tej foty.
Przylansić też trza umić, a tak to -10 ;]
fajnych ujęć życzę :]
Pozdrawiam.
Fot 8... Nie jest dobrze
Weź auto w jakieś fajne miejsce (chociażby jakiś parking pusty). Poczekaj, aż światło będzie mniej kontrastowe i ćwicz. To co teraz pokazałeś, to taki pstryk na allegro niestety. No i jeżeli chcesz się trochę w ten temat wciągnąć niezbędny będzie polar, który chociaż trochę zniweluje odbicia na lakierze (a czarny lakier nie należy do tych najprostszych).
Tu masz fajny link w poszukiwaniu inspiracji http://forums.dieselstation.com/index.php? :smileyarrow: Photography
pzdr
sg_cezar
Dzięki za rady na pewno posłucham i ćwiczył będę a zakup polara mam już wpisany na listę w pierwszym rzędzie jest jednak statyw