Podziel się wrażeniami!
Dlaczego instrukcja 32W5500 podaje pobór mocy w czuwaniu 0,17 W skoro faktyczny pobór wynośi 6W , może ktoś robił podobny pomiar żeby śię upewnić .Pobór prądu telewizora w czuwaniu jest prawie identyczny jak żarówki 6W, pomiar robiłem miernikiem analogowym jiest bardziej wiarygodny.
W sumie trochę tych urządzen śię uzbiera w tak zwanym czuwaniu, a rekordy tu biją tunery satelitarne wat do wata i mamy już niezły wynk, a to w okreśie dwuch mieśięcy ma znaczenie. Odłanczanie ręcznie na listwie jest trochę ućiążliwe , i myśle że urządzenia cyfrowe nie lubią częstych resetów.
Nigdy nie miałem problemów z żadnym urządzeniem, które było podpięte pod listwę. Zasada jest jedna, wyłączasz przyciskiem wszystkie urządzenia, dopiero wtedy przyciskiem od listwy. Nie wyjmuje wtyczki, tylko przełączam listwę w pozycję OFF. Faktycznie, uciążliwe jest to, że po włączeniu trzeba czekać parę, parenaście, czasami parędziesiąt sekund na to, aż włączą się tunery itd. Ale coś za coś. Chce się oszczędzać, trzeba liczyć na niewygodę.
Dekodery satelitarne dlatego ciągle mają dość spory pobór prądu ponieważ czekają na ewentualną zmianę kodów dekodujących wysyłanych przez satelitę do konkretnej karty. A te z VOD to już można powiedzieć cały czas pracują.
Dobrze jak się ma wszystko w jednym pokoju i to jeszcze listwę zasilającą przy łóżku...ja mam trzy TV w trzech pokojach, do tego jeszcze inny sprzęt, a przed zaśnięciem leżąc sobie w łóżku lubię sobie popstrykać po kanałach...no i nikt by mnie nie zmusił żeby codziennie przed samym zaśnięciem wstać i "oblecieć" całe mieszkanie, aby powyłączać wszystki sprzęt...
W starym tv kineskopowym miałem zamontowany przekażnik który po wyłączeniu telewizora z pilota odćinał listwę z tnerem i dvd tylko telewizor czuwał , ale przy zmianie tv na W5500 trochę śię skąplikowało.
Slawek, kto nie lubi popstrykać sobie przed pójściem spać
Pomysł z przekaźnikiem fajny. Na rynku są dostępne listwy sterowane pilotem, wyłaczane i włączane czasowo. Więc można zorganizować wszystko, aby było jak najbardziej oszczędnie i wygodnie...
Zimny napisał(a):
Na rynku są dostępne listwy sterowane pilotem, wyłaczane i włączane czasowo. Więc można zorganizować wszystko, aby było jak najbardziej oszczędnie i wygodnie...
Wiem, wiem, tylko co na to żonka....już mi gada, że jestem "walnięty", bo ciągle coś mieszam z TV....