Podziel się wrażeniami!
dziś kupiłam telewizor 5600 Sony i mam go powoli dość włączyliśmy go a obraz fatalny widoczna kasza a przy włączaniu kanałów litery nie są proste tylko falowane one mają taki fatalny odbiór
Możesz napisać skąd masz sygnał i jaki sprzęt w jaki sposób masz ze sobą podłączony?
papka napisał(a):
dziś kupiłam telewizor 5600 Sony i mam go powoli dość włączyliśmy go a obraz fatalny widoczna kasza a przy włączaniu kanałów litery nie są proste tylko falowane one mają taki fatalny odbiór
podłączona jestem przez euro bo mam zwykły dekoder czy zmiana dekodera aż tak poprawi jakość i jeszcze jedno jak robię autoprogramowanie cyfrowe to nie wyszukuje mi kanałów i mam brak w zapisanych
Zmiana dekodera na dekoder HD, w porównaniu do starego dekodera SD z wyjściem SCART, to niebo a ziemia. I to bez przesady. Dlatego warto zmienić
Jeśli masz podłączony dekoder pod telewizor, to telewizor nie wyszuka Ci kanałów. Żeby telewizor wyszukiwał kanały, musisz podłączyć antenę naziemną pod niego.
ok dzięki bardzo
Tak jak Zimny, zmiana dekodera na HD i poczujesz dużą różnice, podłączając przez SCART nie ma co się spodziewać rzucającego na kolana obrazu, Eurozłącze jest już po prostu przestarzałe, oczywiście dobrze, że jest taka możliwość bo nie zawsze da radę wymienić dekoder z dnia na dzień czy zaopatrzyć w nowe dvd, ale nie zmienia to faktu, że to rozwiązanie tylko tymczasowe.