Podziel się wrażeniami!
Witam !!!
Ostatnio zauważyłem, że gdy rano włączę TV po kilkugodzinnej bezczynności to przez kilka minut obraz jest strasznie rozjechany - przekolorowany tak to nazwałem, ale wygląda to jakby TV stracił częściową synchronizację. Efekt występuje głównie w górnej i po prawej stronie ekranu. Obejmuje ok 50% powierzchni ekranu.
Nie ma znaczenia na które źródło sygnału przełączę. Włączenie i wyłączenie nic nie pomaga.
Dolegliwość przechodzi po kilku, kilkunastu sekundach. Po kilku chwilach gdy TV się "nagrzeje" wszystko gra jak należy.
Proszę o radę czy może to być początek większego problemu ???
Nie chcę wzywać na razie serwisu, gdyż problem ten pojawia się nie regularnie. Tzn raz jest, a raz nie
Pozdrawiam
Ravi napisał(a):
nie trzeba już niemal laboratoryjnych warunków
No i Sony się wywiązało.
Będzie wymiana na nowy TV. Najprawdopodobniej będzie to 40W5500. Za 2 dni mam wiedzieć już wszystko dokładnie.
BRAWO SONY !!!
No proszę. Daj znać jak się sprawa rozwiązała
No to znów brawa dla SONY !!!
Właśnie oddzwonił do mnie serwisant, że SONY zgodziło się na wymianę TV. Tak jak się domyślałem będzie to 40W5500 !!!
Mimo awarii po tak krótkim czasie Firmie SONY należy się uznanie za takie podejście do klienta.
No to fajnie. Jak się zastanawiałeś nad przejściem na nowy model, to już przynajmniej nie masz problemu:) Tylko pozazdrościć
40W5500 jak tylko dotrze do mnie zostanie u szwagra, a u mnie od wczoraj wisi nowy 46W4710.
Przy okazji chciałbym bardzo podziękować załodze Salonu Sony Center we Wrocławiu za bardzo sympatyczną i profesjonalną obsługę.
Premia dla takich gości !!!!
Jak odczuwasz zmianę rozmiaru z 40" na 46"? Przy wieszaniu na ścianie korzystałeś z promocji?
To jest tak jak w powiedzeniu....
Telewizor....nigdy nie jest za duży
a tak serio, to zaskoczyła mnie poprawa jakości kanałów SD względem W4500.
Na początku bałem się, że przy większej matrycy z bliskiej odległości będą mi przeszkadzać niedoskonałości obrazu SD. Na szczęście moje obawy były bezpodstawne.
TV wisi w odległości ok 3 m od fotela, w którym przesiaduje i powiem szczerze, że teraz jest OK.
Dodam, że w ciągu ostatnich 2 lat to mój 3 LCD TV
Co do wieszaka, to nie korzystałem z promocji, gdyż mój wieszak, na którym wisiała czterdziesta spokojnie radzi sobie i z 46.
Pozdrawiam
janek_pl/HDTVPOLSKA
Patrz, tego powiedzenia nie znałem, zamiast telewizora było coś innego Chyba, że źle usłyszałem
U mnie również kolejna zmiana będzie na min 46". Do jakości kanałów SD na W4500 nie mam większych zastrzeżeń, odległość ok 2.5m.
46" na 3m według mnie, to rozwiązanie raczej optymalne (jeśli chodzi o sygnał SD).
2 lata 3 telewizory, ponad przeciętnie ale mając swój fotel przed telewizorem, człowiek chce więcej i więcej. Wiem, że akurat ta zmiana była wymuszona, ale rozmiar już większy niż poprzednik
Co do promocji, dla szwagra mogłeś zamówić
Pozdrawiam
Zastanawiam się, czy można zamówić sam wieszak bez montażu. Zawsze można go za parę groszy odsprzedać
janek_pl/HDTVPOLSKA