anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bezpośrednie połączenie z PC

profile.country.pl_PL.title
spolaleks.p1lpsdn
Początkujący

Bezpośrednie połączenie z PC

WItam
Mam pytanie czy jest możliwe bezpośrednie połączenie W5740 z kompem oraz na czym polega tworzenie serwerów aby był widoczny w sieci obsługiwanej przez telewizor.( czy jest to udostępnienie plików ?).Pytam dlatego bo mam problemy z siecią , adres jest pobierany i widoczny a po podaniu DNS informuje mnie że telewizor jest skonfigurowany tylko do pracy w sieci LAN.
Pozdrawiam Aleks.p :c9

37 ODPOW. 37
Zimny_
Użytkownik

Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem. Bezpośrednie połączenie z komputerem jest jak najbardziej możliwe przez kabel DVI/HDMI, HDMI/HDMI, VGA.
Jeśli chodzi o DLNA, można podłączyć, definiujesz jako sieć prywatna, udostępniasz pliki. Większość odpowiedzi na Twoje pytania znajduje się w tym wątku:

viewtopic.php?f=68&t=202

Proponuje przeczytać, jeśli jeszcze będziesz miał wątpliwości to pisz śmiało.

sulik-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Jeśli chodzi o DLNA, można podłączyć, definiujesz jako sieć prywatna, udostępniasz pliki. Większość odpowiedzi na Twoje pytania znajduje się w tym wątku

Od siebie dodam jeszcze, że na dzień dzisiejszy jedynym poprawnie działającym serwerem DNLA łącznie z transkodowaniem multimediów jest PS3 Media Server ale w wersji beta którą możesz ściągnąć stąd http://ps3mediaserver.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=3217

Pozdrawiam
Sulik

Zimny_
Użytkownik

Niekoniecznie. Co powiesz na te programy (udostępniają tylko zdjęcia i muzykę):

Windows Media Player 11
Nero Media Home
Twonky Media

sulik-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Windows Media Player 11
Nero Media Home
Twonky Media

Zimny testowałem każdy z tych programów, ale jedynie PS3 Media Server potrafi poprawnie pracować z moim telewizorem 37W5500. Mówię tu o pełnej funkcjonalności łącznie z transkodowaniem filmów. Zgodzę się, że ten soft o którym piszesz przesyła do TV multimedia ale jedynie takie które potrafi odczytać odbiornik i jeżeli ktoś tylko do tego chce ich używać to są jak najbardziej OK.

spolaleks.p1lpsdn
Początkujący

Witam
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi szczegulnie dla ZIMNY (jestes jednak cieply gość :D ) .Zimny otworzyłeś mi troche oczy na ten temat i dzięki za to , a jeszcze wieksza będzie moja wdzięcznośc gdy podpowiesz jak dzieciakowi (jestem po piędziesiątce) bo do końca nie mogę ustawić sieci jako prywatnej (w okienku udostępnienia we wł.folderu nie jest aktywne ustawienie jako sieci prywat. a jest tylko aktywne udostępnienie jako folder w sieci ) podpowiedz czego brakuje może coś nie doinstalowane.WMP11 zainstalowałem przydzieliłem mu to co ma wyśwetlac ale w oknie dla kogo ma to byc udostepnione jest pusto,może ze wzgledu na brak sieci pryw.Telewizor adres IP pobiera i ma zapisany.Proszę też o inne sugestie.
Pozdrawiam Aleks.p

Zimny_
Użytkownik

sulik napisał(a):

Zimny testowałem każdy z tych programów, ale jedynie PS3 Media Server potrafi poprawnie pracować z moim telewizorem 37W5500. Mówię tu o pełnej funkcjonalności łącznie z transkodowaniem filmów. Zgodzę się, że ten soft o którym piszesz przesyła do TV multimedia ale jedynie takie które potrafi odczytać odbiornik i jeżeli ktoś tylko do tego chce ich używać to są jak najbardziej OK.

Jeśli chodzi o filmy to tak. Niestety moja W4500 nie ma takiej funkcjonalności (coraz bardziej żałuję), korzystałem tylko do zdjęć.... Pracują stabilnie, problemów z nimi nie ma.

aleks.p Nie przesadzaj z tymi ciepłymi słowami, jestem Zimny i nic tego nie zmieni ;)
Napisz z jakiego sytemu operacyjnego korzystasz.

bsz-----
Początkujący

Zimny napisał(a):

Windows Media Player 11

Witam! Chcę podłączyć telewizor 46W5500 do mojego laptopa HP i udostępnić multimedia przez WMP11. Udostępniłem katalogi Muzyka i Obrazy przez panel Udostępnianie mediów, ale w oknie Udostępnij dla... nie pojawia się ikonka telewizora, a telewizor nie wykrywa żadnych serwerów.

Czy ktoś mógłby podać instrukcję krok po kroku jak to zrobić. Prawdopodobnie pomijam jakiś drobny, ale istotny krok i dlatego całość nie chce się połączyć.

sulik-----
Początkujący

Witam.

Po pierwsze musisz otworzyć w swoim firewall-u następujące porty dla swojego odbiornika bo prawdopodobnie Twoja zapora blokuje ruch do serwera DLNA jakim jest w tym przypadku WMP11:
1900 UDP
2869 TCP
10243 TCP
10280-10284 UDP

Niestety nie wiem jakiego masz firewall'a więc nie mogę ci powiedzieć jak to konkretnie zrobić. Jeżeli używasz zapory systemowej to porty te powinny być automatycznie otwarte przez WMP, chyba że masz zaznaczoną opcję "Nie zezwalaj na wyjątki" (w WinXP tak to się nazywa w Vista powinno brzmieć podobnie). Musisz wtedy odznaczyć tą opcję.
Jak juz będziesz miał otwarte porty w swoim systemie to w telewizorze wyszukaj serwery multimediów. Robi się to poprzez wybranie Home/Ustawienia/Ustawienia sieciowe/Ustawienia wyświetlania serwerów potem przycisk Options na pilocie i wybierz Aktualizuj listę.
Podczas wykonywania tej operacji powinna Ci się pojawić nazwa Twojego TV w okienku "Udostępnij moje multimedia dla". Zaznacz ją i kliknij przycisk Zezwalaj i OK.
Jeżeli w tym czasie w telewizorze nie pojawi Ci się Twój serwer DLNA to powtórz wyszukiwanie. Po pojawieniu się go na liście będziesz mógł już korzystać z udostępnionych multimediów.
Rozwiązanie właśnie przed chwilką przetestowałem na moim 37W5500 :D

Pozdrawiam
Sulik

spolaleks.p1lpsdn
Początkujący

Witam wszystkich dobrych ludzi
Panowie nie miałem już sił kombinować z moim starym sprzętem sieciowym więc zakupiłem nowy ROUTER bezprzewodowy TP lLINK który połączyłem kablem z telewizorem .Po ożywieniu routera wszystko poszło automatycznie aż jestem zaskoczony .Udostępniłem tylko w WMP 11 moje share do przekazu strumieniowego i pięknie hula. :thumbsup:
Dziękuje jeszcze raz za okazaną pomoc. :c4
Pozdrawiam Aleks.p :thumbsup: