Podziel się wrażeniami!
WItam
Mam pytanie czy jest możliwe bezpośrednie połączenie W5740 z kompem oraz na czym polega tworzenie serwerów aby był widoczny w sieci obsługiwanej przez telewizor.( czy jest to udostępnienie plików ?).Pytam dlatego bo mam problemy z siecią , adres jest pobierany i widoczny a po podaniu DNS informuje mnie że telewizor jest skonfigurowany tylko do pracy w sieci LAN.
Pozdrawiam Aleks.p
wydaje mi się że jest to raczej coś z transkodowaniem, bo inne filmy działają poprawnie, jestem w pracy więc nie mogę teraz sprawdzić twoich propozycji, a co do starszy wersji to wydaje mi sie że jeszcze 3 wstecz działało
Ok, poszukam. Jak znajdę, to udostępnię na jakimś portalu, a Ty spróbuj odinstalować i wyczyścić kompa.
WITAM
Coś poszło nie tak i mój post wylądował tu,oczywiście nie miał związku z tematem sory
Pozdrawiam
znalazłem przyczynę zanim kolejny raz odinstalowałem, nie wiem dlaczego ale problem z dźwiękiem przy plikach .mpg tkwił w ustawieniu "6 kanałów 5.1" , jak przestawiłem na "2 kanały stereo" dźwięk ruszył, ale dam sobie coś urwać że w poprzednich wersjach miałem 5.1 i działało tak jak zresztą pozostałe filmy nawet w tej wersji, najważniejsze że już działa, wielkie dzięki za pomoc
Na to bym nie wpadł.... Wiesz, konsekwencją tego błędu może być coś z kodekami audio, lub z ich ustawieniami.
Tak oględnie przejrzałem sobie ten wątek. W stosunku do innych programów, PS3 Media Server można też wykorzystać do streamingu Video z internetu. Trick jest bardzo prosty - wystarczy wygenerować RSS (np. na Youtube), i wpisać jego adres do pliku konfiguracyjnego. Można sobie wyświetlać w ten sposób właściwie dowolne źródła z multimediami
Hmm... możesz to rozszerzyć? Ale generalnie wtedy na każdy dowolny film, muszę generować osobny adres RSS, tak?
Witam
A morze alternatywny programik, troszkę więcej na tym forum w BRAVIA seria Z szkoda czasu
na powtórki artykułów, sam mam serie W, a cały opis odnośnie programu można by równie dobrze i spokojnie zamieścić np na stronach Samsunga.
Pozdrawiam.
Witam.
Dzisiaj dotarl do mnie kabel VGA. Niestety po podlaczeniu laptopa (ACER 1,5GHz, 400Mhz FSB, 1MB L2 Cashe, 512MB DDR) z TV (Sony w5500) nic sie nie dzieje . Po przelaczeniu na opcje "PC" pokazuje sie informacja "bak sygnalu"
. Sprawdzilem inny kabel, sprawny na 100% i nadal to samo. Rozdzielczosc monitora 1280x800.
Czy robie cos zle? Czy powienienem cos jeszcze wlaczyc (aktywowac) w TV, lub kompie?
Czy urzadzenia te powinny sie wykrywac nawzajem?(czy na kompie powinienem zauwazyc wykryty tv?). W instrukcji jest napisane, ze zalecaja uzycie kabla z rdzeniem ferrytowym (cokolwiek to znaczy ). Czy to moze byc przyczyna?
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Laptopy przeważnie mają jakaś "magiczną kombinację" przeważnie Fn+ jakiś klawisz który jest oznaczony jako CRT/LCD albo ma ikonkę 2 monitorów itd.
A tak ogólnie to ciekawy link:
http://support.sony-europe.com/tv/tutor ... DL-40W5500