anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dwa pytania odnośnie 37W5500

profile.country.PL.title
kondziak
Poszukiwacz

Dwa pytania odnośnie 37W5500

1.Po włączeniu telewizora jak tylko "złapie" obraz przez około 2-3 sekundy słychać szum fonii potem wszystko wraca do normy.
2.Przy przełączeniu sygnału na źródło HDMI tak do 5 sekund obraz smuży bez głosu jak na starej analogówce gdy nie nadawali programu.Po tym czasie wszytko jest OKEY.
Panowie może to normalne zjawisko a ja się czepiam ale chciałbym wiedzieć :D .Bo w sumie to są sekundowe sprawy ale człowiek się czasem denerwuje że coś jest nie tak.Dodam jeszcze że problem występuje losowo po włączeniu TV raz jest a raz go nie ma.

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

1. Na jakim wyjściu włączasz telewizor?
2. Generalnie nie powinno być czegoś takiego. Efekt ten występuje przy jednym urządzeniu, czy niezależnie co masz podłączone?

profile.country.PL.title
kondziak
Poszukiwacz

1.Sprawdziłem tylko przy tv analogowej jak włączę przez dekoder wszytko OK. :question:
2.Dekoder przez euro,nagrywarka HDMI, PlayStation przez zwykłe chinche (AV3).

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Na analogowej różnie może się włączać, ale generalnie powinno tak być. Ja bym nie zwracał na to uwagi.
Co do HDMI, tak na pewno nie powinno być. Ja bym zresetował w obu urządzeniach ustawienia, sprawdził kabel HDMI i jego jakość. Efekt ten może być również spowodowany samym działaniem nagrywarki.
Jeśli nie uda Ci się wyeliminować tego efektu i niepokoi Cię to, zgłoś na serwis. Moim zdaniem nie jest to uszkodzenie telewizora, ale ciężko ocenić to przez Internet.