Podziel się wrażeniami!
Jaki model wybrac 37 v 5500 czy 32v 5500 a moze jakis inny.Ogladam telewizor z 3-4 m i narazie analog.Żona mnie meczy zebym kupil mniejszy!!!
3-4m? Nawet jeśli SD jest średniej jakości to bardziej miałbym dylemat czy nie wstawić sobie 46 cali! Także mam nadzieje, że uświadomiłem co możesz sobie wstawić do pokoju, druga sprawa jeśli przesiadasz się z kineskopowego to weź większy niż pierwotnie chciałeś kupić. Te telewizory wydają się duże w sklepach, a jak wstawi się do mieszkania to będzie po prostu mało...
Powiedz jeszcze ile chcesz przeznaczyć na ten cel funduszy, bo tak to ciężko cokolwiek doradzić w kwestii modelu.
Jak patrzę na różnicę w cenie między 32V55000 a 40V5500 nie miał bym dylematów. Zresztą za 4000zł można kupić u nas 40W5500... Polecam zdecydowanie modele 40 calowe mają bardzo dobry stosunek ceny do wielkości.
mysle ze okolo 3-4 tys. Bylem ogladalem wiele modeli i kazdy ma cos ciekawego.Ja osobiscie nie mam jakiejś ulubionej marki ale ciagnie mnie do Sony.w domu PC i moze podlacze kiedys wiec patrzylem za jakas opcja podlaczenia.
Planujesz coś jeszcze do telewizora podłączyć, czy będziesz odbierał tylko z analogu? W Twojej miejscowości jest już dostępna naziemna telewizja cyfrowa?
Mieszkam kolo Wrocławia jak kupie to sie rozglądne za jaka telewizja chyba ze cos polecasz.
We Wrocławiu w marcu 2010r ma być dostępna telewizja naziemna telewizja cyfrowa, z kanałami HD (za darmo). Telewizory LCD nie za bardzo nadają się do sygnału analogowego. Jeśli masz ograniczony budżet, to zdecydował bym się na 37-40" V5500 i za resztę która by Ci została zamówił jakąś telewizje cyfrową. Tylko seria V nie ma technologii 100Hz, którą ma W5500. Tu też zależy jakie typy audycji Cię interesują, co oglądasz. Jeśli lubisz sport, szybkie kino akcji to jednak lepiej mieć telewizor ze 100Hz. Obie serie różnią się praktycznie tylko Hz i kontrastem. Tu masz porównanie:
http://www.sony.pl/comparison/kdl40w5500k/kdl40v5500k
Co do platformy cyfrowej, napisz co dokładnie lubicie oglądać. Mam w domu Nkę i cyfrę, także bardzo dobrze znam te platformy, mogę pomóc w wyborze.
Lubie sport filmy zadko
a jak podlaczyc pc do v 5500 lub w
Jeśli lubisz sport, to na cyfrze masz najlepsze ligi piłkarskie (angielska, francuska, włoska, hiszpańska) no i polska. Do tego NBA, rugby, żużel (większość w HD, dodatkowo płatne). Na Nce masz ligę mistrzów (w HD), NHL (HD), Puchar Polski (HD), ligę niemiecką, holenderską i jeszcze jakieś inne, ale nie oglądam ich. Do tego kanały "ogólnodostępne" sportklub, sportklub+, Eurosporty (na obu platformach). Ja interesuję się piłką nożną, ale nei mogłem się zdecydować pomiędzy LM a innymi ligami, więc wziąłem obie platformy W rzeczywistości więcej oglądam cyfry - albo sport albo filmy na kanałach c+, c+ niebieski HD. Jak tu nie ma nic ciekawego, przełączam na Nkę, lepszy dekoder, szybciej działa, lepiej ułożone kanały.
Komputer możesz podłączyć przez kabel:
1. HDMI->HDMI
2. HDMI->DVI
3. D-sub->D-sub
4. kabel sieciowy z wykorzystaniem DLNA. Na komputerze instalujesz mały serwer (PS3 Media Server), podłączasz komputer z telewizorem kablem sieciowym, udostępniasz na komputerze filmy, zdjęcia, muzykę i możesz je odtwarzać na telewizorze. Warunek, musi być włączony komputer, druga osoba może swobodnie z niego korzystać, a Ty siedzisz przed LCD i korzystasz z zasobów komputera.