Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów,
jako że to mój pierwszy post miejcie dla mnie wyrozumiałość ale do rzeczy.
Od pewnego czasu zaobserwowałem, że funkcja (chyba) motionflow przestała jakby działać, mianowicie nie widzę żadnej różnicy w płynności obrazu między włączoną a wyłączoną funkcją motionflow. Opisać zjawisko mogę tak, że np. kontury budynków przy poruszającej się kamerze w bok nie przesuwają się płynnie tylko przeskakują, samochody nie jadą tylko skaczą do przodu. Przy wolnych scenach tego nie widać ale jeśli scena jest już szybsza (ale jeszcze nie super dynamiczna) jest to wyraźnie zauważalne, dodam tylko że najbardziej rzuca się to w oczy na kanałach HD gdzie obraz jest jak żyleta. Wyłączałem telewizor z prądu, zerowałem ustawienia (nie przywracałem tylko ustawień fabrycznych) i nic się nie zmienia a wszystko pięknie działało bo pokazywałem nawet znajomym różnicę w płynności obrazu z włączonym i wyłączonym motionflow. Czy istnieje sposób żeby definitywnie sprawdzić czy ta funkcja działa poprawnie? Czy możliwe jest żeby w ogóle przestała ona tak sobie sama działać? Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Za jakiekolwiek rady będę bardzo wdzięczny.
Na większości modeli można w ten sposób wywołać tryb DEMO. Wyłącza się w ten sam sposób.
Tylko chodzi o to, że nie mam przycisku MENU...
Emiliusz napisał(a):
Korzystam z dekodera PVR HD w Aster
Tylko chodzi o to, że nie mam przycisku MENU...
Zimny napisał(a):
Nie neguję winy telewizora, póki się go nie sprawdzi, ale z własnego doświadczenia wiem, że dekodery, tunery typu PVR (z twardym dyskiem) mogą wywoływać takie efekty...
Emiliusz napisał(a):
W naszym przypadku chodzi o przycisk HOME
Ano rzeczywiście, dzięki....ale tak się "nademonstrowałem", że wyzerowały mi się wszystkie ustawienia obrazu, na szczęście mam wszystko zapisane...
Proszę przytrzymać na telewizorze przez dłuższy czas przycisk MENU. Powinien wywołać się tryb demonstracyjny i tam jest pokazana różnica między 100 a standard
Mam Sony 40W5500 i ta funkcja też mi nie działa .
Nie działa? Naciskałeś i dłużej przytrzymywałeś przycisk HOME?