Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam pytanko do użytkowników tego właśnie modelu czy mają/mieli podobny problem jak ja?Podczas oglądania czy to telewizja analogowa,cyfrowa czy też DVD obraz się rozmywa i nie pomaga tu włącznie Motionflow. Najbardziej jest to odczuwalne podczas transmisji meczu piłki nożnej (nie wiem czy to istotne ale dostawcą sygnału jest VECTRA).Postaram się to wytłumaczyć najlepiej jak umiem: przy zbliżeniu zawodnika obraz jest super lecz przy oddaleniu kamery zawodnicy którzy biegają przy lini bocznej obok trybun są rozmazani jak pikselowata gra,walka bokserska - zawodnicy na ringu super trybuny rozmazane,wyścig F1 chyba najlepiej tylko przy dużym oddaleniu widać rozmycie trawy itp..Podobnie rzecz się ma przy ogladaniu filmu przy zblizeniu twarzy super a tzw. drugi plan czyli np ściana, lub inne tła są poprostu rozmyte.Dodam że przy włączeniu DVD (nagrywarka rownież SONY RDR-HX7870) efekt rozmycia jest jakby mniejszy (dużo mniej widoczny) ale cały czas jest odczuwalny.
Jeżeli ma to jakieś znaczenie telewizor oglądam z odległości około 2 metrów.Proszę więc o poradę co to może być bo nie zdąrzyłem nawet się tą Bravią nacieszyć (mam ją 3 tygodnie).Może trzeba pogrzebać w ustawieniach?Bo nie chce od razu wołać serwisu zanim sam nie spróbuje czegoś z tym zrobić .
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Sprawa rozwiązana.Okazuje się że problem tkwił w skrzynce na klatce schodowej.Przyszedł monter wzmocnił sygnał i jak ręką odjął a ja sprawdzałem podłączenie (przewody), zresetowałem dekoder (przywróciłem ustawienia fabryczne) i miałem już wymieniac na drugi a tu taka błacha przyczyna. Może komuś moje doświadczenie się przyda .