anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z kolorami

profile.country.pl_PL.title
daropierwszy
Początkujący

Problem z kolorami

Witam serdecznie
Zakupiłem nie dawno telewizor KDL-40W5500 wszystko chodzi jak talala jest tylko problem a mianowicie brak kolorów po podłączeniu tunera sat do tylnego wejścia COMPONENT IN, obraz jest bardzo ładny ale niestety czarno-biały, próbowałem już w tunerze zmieniać pewne parametry które tam są dostępne ale niestety nic to nie pomaga, czy w tv należy coś przestawić, ustawić?
Na zwykłym przewodzie typu SCART obraz jest dość mizerny dlatego chciałbym oglądać SAT na wejściu COMPONENT ale czy jest to możliwe?
Bardzo proszę o pomoc
pozdrawiam Darek z Bielska

5 ODPOW. 5
oldguest
Początkujący

Proszę zrobić zdjęcie tyłu dekodera bo obawiam się że coś jest źle podłączone.

daropierwszy
Początkujący

http://img237.imageshack.us/img237/7697/7542858361.th.jpg

podłączam pod RCA i nie ma kolorów ale gdzieś wyczytałem że w tv mają być podłączone trzy przewody wideo

oldguest
Początkujący

Ten dekoder nie ma wyjście componentowego. Ma wyjście kompozytowe (to ten jeden kabel) i przy podłączeniu pod component w TV jest efekt czarno białego obrazu. Kabel EURO jest tutaj najlepszym rozwiązaniem.

Razak-----
Początkujący

I co warto wspomnieć, ze w takiej sytuacji nie skorzysta się nawet z połowy możliwości telewizora także przydałoby się małe przemeblowanie ;). A reszta tak jak na napisał CS Bielsko czyli pozostaje euro.

Zimny_
Użytkownik

Jak chcesz poprawić jakość obrazu na kablu EURO, to w ustawieniach dekodera włącz wysyłanie sygnału RGB. Po specyfikacji widać, że port SCART może wysyłać taki sygnał. Oczywiście, nie będzie to obraz HD, ale zawsze poprawi jakość. Swoją drogą, polecam zainwestowanie w dekoder HD.