Podziel się wrażeniami!
WITAM SERDECZNIE POSIADACZY SPRZĘTU FIRMY SONY.
ZWRACAM SIĘ SERDECZNIE DO SZCZĘŚLIWYCH (LUB NIE...) POSIADACZY, ZNAWCÓW, EKSPERTÓW, BIEGŁYCH W TEMACIE O UDZIELENIE INFIORMACJI I EWENTUALNIE PORADY.
DOKONAŁEM ZAKUPU AMPLITUNERA SONY STR DG520, PROBLEM POLEGA NA TYM, IŻ PRZY WLĄCZONEJ OPCJI TV, PRZY OPCJI GŁOŚNOŚCI NA OD "0" DO OK. "10" SŁYCHAĆ WE WSZYSTKICH PIĘCIU PODŁĄCZONYCH DO ZESTAWU GŁOŚNIKACH WYRAŹNY SZUM (BUCZENIE). BADAJĄC TEN PROBLEM ODŁĄCZYŁEM OD ZESTAWU WSZYSTKIE PODŁĄCZONE URZĄDZENIA, POZOSTAWIAJĄC PODŁĄCZONE JEDYNIE GŁOŚNIKI I PROBLEM NIE ZNIKNĄŁ. NIE WIEM CO MAM O TYM SĄDZIĆ? CZY TO NORMALNE? DZIĘKUJĘ Z GÓRY ZA ZAINTERESOWANIE SIĘ MOIM PROBLEMEM.
hmmm tak sie zastanawiam a jakie masz kable od glosnikow tzn jakiej grubosci i sprawdziles czy sa one dobrze podlaczone do ampli?? sprawdz jeszcze czy w menu ampli masz ustawione fronty i reszte glosnikow na "large" jezeli to nie pomoze odlacz sprzet od gniazdka odlacz wszystkie glosniki i podlacz wszytko jeszcze raz na nowo i po wlaczeniu sprzetu przytrzymaj przycick przez jakis czas ciagle go trzymajac ON/OFF sprzet powinein sie zresetowac moze to pomoze aha czy ten szum jest slyszalny na sluchawkach i na wszytskich wejsciach chodzi mi o to czy ampli ciagle szumi tzn na radiu dvd itp
Przewody mają grubość 0,75 na tylne głośniki i 1,5 na centralny i przednie. Myślę, że podłączyłem je dobrze - nie ma z tym problemu. Wykonując czynności zgodnie z tym co SONYES napisałeś zauważyłem, iż w menu ampli podczas ustawień głośników, nie mam dostępu do funkcji związanych z przednimi głośnikami jednocześnie wyświetla się napis "large" o słabszej jaskrawości. Do reszty głośników był dostęp w ustawieniach i były, jak i pozostały przełączone na "large". Szum, buczenie czy nie wiem jak to jeszce nazwać pojawia się w każdej opcji, w której przesyłany jest dżwięk. Niestety nie posiadam słuchawek z wyjściem "duży jack".
nawet w radiu wystepuje to buczenie?? bo jezeli tak to na to wyglada ze albo cos masz zle podloczone do ampli i z tad wystepuje sprzezenie albo od samego poczatku trafiles na ampli z uszkodzona koncowka mocy
nawet jak do ampli podłączone są tylko głośniki to słychać buczenie. Co radziśz? SERVIS ul. Czarneckiego?
a powiedz mi jeszcze ile glosniki maja OHM ??
kolumny KODA F 51 v.2 8 ohm
aha czyli sa ok nic zostani ci jechac na Czarnieckiego prawdopodobnie kocowka mocy jest uszkodzona przykro mi...
dziękuje za porady. wychodzi na to, że nie pozostaje mi nic innego.
Oddałem 26.02.2009 r. do SERVISU. Czekam!
Cześć,
mamy jeszcze styczeń ...
Pozdrówka dla Pyr(landii) i ekipy serwisu na Czarnieckiego