anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Amplituner STR DG520 - denerwujący szum

3270-----
Początkujący

Amplituner STR DG520 - denerwujący szum

WITAM SERDECZNIE POSIADACZY SPRZĘTU FIRMY SONY.
ZWRACAM SIĘ SERDECZNIE DO SZCZĘŚLIWYCH (LUB NIE...) POSIADACZY, ZNAWCÓW, EKSPERTÓW, BIEGŁYCH W TEMACIE O UDZIELENIE INFIORMACJI I EWENTUALNIE PORADY.
DOKONAŁEM ZAKUPU AMPLITUNERA SONY STR DG520, PROBLEM POLEGA NA TYM, IŻ PRZY WLĄCZONEJ OPCJI TV, PRZY OPCJI GŁOŚNOŚCI NA OD "0" DO OK. "10" SŁYCHAĆ WE WSZYSTKICH PIĘCIU PODŁĄCZONYCH DO ZESTAWU GŁOŚNIKACH WYRAŹNY SZUM (BUCZENIE). BADAJĄC TEN PROBLEM ODŁĄCZYŁEM OD ZESTAWU WSZYSTKIE PODŁĄCZONE URZĄDZENIA, POZOSTAWIAJĄC PODŁĄCZONE JEDYNIE GŁOŚNIKI I PROBLEM NIE ZNIKNĄŁ. NIE WIEM CO MAM O TYM SĄDZIĆ? CZY TO NORMALNE? DZIĘKUJĘ Z GÓRY ZA ZAINTERESOWANIE SIĘ MOIM PROBLEMEM.

22 ODPOW. 22
oldguest
Początkujący

A ma pan coś podłączone do wejścia TV w amplitunerze?

Ps. Proszę nie pisać dużymi literami!

3270-----
Początkujący

Przepraszam za duże litery. Mam podłączone tv ale nawet jak nie jest nic podłączone poza głośnikami to szum pozostaje.

oldguest
Początkujący

Ok. Ale ten telewizor to ma Pan podłaczony optykiem czy 2 chinchami?

3270-----
Początkujący

Wszystko na chinche. Jak podłączyłem HDMI to TV (Samsung) nie pokazywał mi tego łącza wogóle (to tak na dodatek).

oldguest
Początkujący

Proszę spróbować podłączyć do tego złacza w amplitunerze z oznaczeniem TV jakieś inne źródło dzieku 2 chinczami np. z dekodera dzwięk lub coś podobnego. Może po prostu TV daje już taki szum?

3270-----
Początkujący

teraz tego nie zrobię, nie ma mnie w domu. myślę jednak, że to nie rozwiąże problemu. jak nic nie jest podłączone szum też występuje.

profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

jak dlugo posiada pan ten sprzet jakie ma pan kable oraz glosniki??

3270-----
Początkujący

Dziękuję za zainteresowanie ze strony mieszkańca tego samego miasta. Sprzet jest dopiero zakupiony (głośniki KODA) , połączony za pomocą kabli typu chinch zakupionych w 'Saturnie' (30 zł szt.) natomiast HDMI w Selgrosie (również 30 zł).

3270-----
Początkujący

Dodaję jeszcze, że ten denerwujący szum (może sprzężenie) słyszalny jest również podczas odtwarzania muzyki za pomocą tunera. Pisząc słyszalny mam na myśli tak jak wcześniej to opisałem, użytkowanie tunera w nocy, przy braku zakłóceń dżwiękowych płynacych spoza mieszkania jak również z urządzeń znajdujących się w mieszkaniu przy włączonej głośności do ok. 10 wg skali tunera.