Podziel się wrażeniami!
WITAM SERDECZNIE POSIADACZY SPRZĘTU FIRMY SONY.
ZWRACAM SIĘ SERDECZNIE DO SZCZĘŚLIWYCH (LUB NIE...) POSIADACZY, ZNAWCÓW, EKSPERTÓW, BIEGŁYCH W TEMACIE O UDZIELENIE INFIORMACJI I EWENTUALNIE PORADY.
DOKONAŁEM ZAKUPU AMPLITUNERA SONY STR DG520, PROBLEM POLEGA NA TYM, IŻ PRZY WLĄCZONEJ OPCJI TV, PRZY OPCJI GŁOŚNOŚCI NA OD "0" DO OK. "10" SŁYCHAĆ WE WSZYSTKICH PIĘCIU PODŁĄCZONYCH DO ZESTAWU GŁOŚNIKACH WYRAŹNY SZUM (BUCZENIE). BADAJĄC TEN PROBLEM ODŁĄCZYŁEM OD ZESTAWU WSZYSTKIE PODŁĄCZONE URZĄDZENIA, POZOSTAWIAJĄC PODŁĄCZONE JEDYNIE GŁOŚNIKI I PROBLEM NIE ZNIKNĄŁ. NIE WIEM CO MAM O TYM SĄDZIĆ? CZY TO NORMALNE? DZIĘKUJĘ Z GÓRY ZA ZAINTERESOWANIE SIĘ MOIM PROBLEMEM.
jak mozesz to napisz co sie uszkodzilo
zrodlem zaklocen na wyjsciu wzmacniacza okazal sie kabelek sygnalowy, ktory lapie szumy od elementow elektronicznych. Mozna go bardzo latwo zlokalizowac - jest to FIOLETOWY kabelek srednicy ok 2mm przylutowany do 2 konektorow w plycie glownej, zlokalizowany w tylnej czesci wznacniacza przy laminacie. jego uniesienie do gory lub przelozenie w inne miejsce powoduje zdecydowane zmniejszenie nieznosnego buczenia w glosnikach. U mnie pomogło. zajeło to 5 min (4 śrubki) i po chwili rewelacyjny dźwięk bez żadnego buczenia. nie zrobiłem praktycznie nic poza delikatnym dotknięciem tego kabla. polecam sprawdzić każdemu kto ma podobny problem. niczym nie ryzykujesz.
Witam serdecznie tak sie zastanawialem przez 2 lata odkad kupilem swoj sprzet co to moze byc a jednak w koncu ktos sie znalazl kto rozwiazal problem gratuluje !! mialem ten sam problem strasznie mnie ten szum denerwowal;/ odkrecilem dzisiaj wzmacniacz i zrobilem to tak jak napisales i dziala !!!!! Dziekuje za pomoc jestes wielki ! ) pozdrawiam