anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BDP S 350 - brak dzwięku 5,1

spinoo
Początkujący

BDP S 350 - brak dzwięku 5,1

kupiłem BDP-S350 niestety , pierwsza niemiła niespodzianka to brak instrukcji druga to nie mogę uzyskać sygnału 5.1 na swoim amplitunerze
/wszystko jest sony/ nagrywarka połączona z amplitunerem caxialem daje sygneł dolby digital niestety odtwarzacz blue ray połączony tak samo nie daje takiego sygnały , do TY podłączyłem hdmi. Dlaczego , co jest nie tak ze nie mam sygnału jak z nagrywarki ? moze jakies ustawienia w odtwarzaczu ?

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

Witaj,
Instrukcja obsługi do modelu BDP-S350 została zamieszczona na stronie:

http://www.sony1.net/res/attachment/file/99/1220875366999.pdf

Mam nadzieję, że okaże się pomocna.

Pozdrawiam,
Radek

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
profile.country.pl_PL.title
@2222008000018053
Początkujący

przewod hdmi nie obsluguje 5.1ch to jest cos podobnego jak SPDF czyli przewod optyczny musisz podlaczyc BR elektrykiem czyli coax ,albo sprawdz czy w odtwarzaczu sa wlaczne wyjscia dzwieku wielokanalowego

oldguest
Początkujący

Przewód HDMI od wersji 1,3 może przesłać dźwięk łącznie z DTS-HD Master Audio oraz Dolby TrueHD pytanie tylko jaki amplituner ma spinoo bo określenie że Sony nie wystarcza aby zdiagnozować gdzie leży problem bo jeśli np. STR-DA5400 to wszystko będzie działać przez HDMI łącznie z tymi standardami. A jeśli STR-DG510 to należy oprócz HDMI podłączyć jeszcze coaxiala (chinch-chinch) i sprawdzić które standardy obsługuje amplituner (ewentualnie zrobić downmix na odtwarzaczu Blu-Ray do obsługiwanego standardu).