Podziel się wrażeniami!
kupiłem BDP-S350 niestety , pierwsza niemiła niespodzianka to brak instrukcji druga to nie mogę uzyskać sygnału 5.1 na swoim amplitunerze
/wszystko jest sony/ nagrywarka połączona z amplitunerem caxialem daje sygneł dolby digital niestety odtwarzacz blue ray połączony tak samo nie daje takiego sygnały , do TY podłączyłem hdmi. Dlaczego , co jest nie tak ze nie mam sygnału jak z nagrywarki ? moze jakies ustawienia w odtwarzaczu ?
Witaj,
Instrukcja obsługi do modelu BDP-S350 została zamieszczona na stronie:
http://www.sony1.net/res/attachment/file/99/1220875366999.pdf
Mam nadzieję, że okaże się pomocna.
Pozdrawiam,
Radek
przewod hdmi nie obsluguje 5.1ch to jest cos podobnego jak SPDF czyli przewod optyczny musisz podlaczyc BR elektrykiem czyli coax ,albo sprawdz czy w odtwarzaczu sa wlaczne wyjscia dzwieku wielokanalowego
Przewód HDMI od wersji 1,3 może przesłać dźwięk łącznie z DTS-HD Master Audio oraz Dolby TrueHD pytanie tylko jaki amplituner ma spinoo bo określenie że Sony nie wystarcza aby zdiagnozować gdzie leży problem bo jeśli np. STR-DA5400 to wszystko będzie działać przez HDMI łącznie z tymi standardami. A jeśli STR-DG510 to należy oprócz HDMI podłączyć jeszcze coaxiala (chinch-chinch) i sprawdzić które standardy obsługuje amplituner (ewentualnie zrobić downmix na odtwarzaczu Blu-Ray do obsługiwanego standardu).