Podziel się wrażeniami!
Na rynku widać coraz więcej tytułów, coraz niższe ceny, ale jeszcze nie na tyle niskie, żeby kupować co popadnie... Więc proponuje pisać o ciekawych filmach które oglądaliście, lub premierach których nie możecie się doczekać. I jak u Was w wypożyczalniach jest z dostępnością tytułów na Blue Diskach? U mnie jest parę filmów, ale zdecydowanie jeszcze za mało. Na razie naliczyłem 6 filmów
Z filmów które oglądałem polecam "i am legend" z Will Smith, Batman Początek i Mroczny Rycerz. W obu filmach powaliły mnie na nogi niesamowite efekty i super dźwięk. Co do Batmana, nie wszystkim może podobać się fabuła, ale dla samych efektów (najbardziej Mroczy rycerz) warto obejrzeć. Jeszcze jak włączyłem opcję Theatre, to już wogóle wymiękłem
Choruję na zakup Bonda i Gwiezdnych Wojen, ale na razie ciężko z kasą.. A oglądał ktoś te filmy? Jak wrażenia?
Ten serial o którym pisałem to Generation Kill: Czas wojny. Znowu leci na HBO2 w niedziele od 22. Polecam, warto obejrzeć. Nie spotkałem się z tym tytułem na BR, a szkoda. Fajne efekty, fajny klimat, nieźle by to wyglądało w HD...
Możecie polecić jakiś dobry film pokazujący wszystkie możliwości Z4500?? Tylko nie wyzynacz łez, coś z akcji. Jak kupię telewizor i blu ray, to zaczne od razu z grubej rury, jakimś hitem.
Może nie oglądałem wielu filmów na BR, ale z tego co widziałem na pierwszy raz świetny byłby Batman Mroczny Rycerz. Tu masz recenzje:
http://mroczny.rycerz.filmweb.pl/
Też dobrym filmem jest 300, nie oglądałem na BR, ale ostatnio leciał na HBO (albo cyfrze). W HD z satelity wyglądało to super, na BR na pewno będzie jeszcze lepiej. Masz tam dużo efektów z walk, dobre efekty, genialny film.
Jestem ciekawy jak wygląda Braveheart na BR. Jeden z najlepszych filmów tego typu, z doskonałym podkładem muzycznym i pięknymi widokami szkockich gór.
Nowy Bond jest jest już na BD. Jakość powala.
Pan z Bielska to ma dobrze, pewnie dużo telewizorów, nowości filmowe. Pozazdrościć.
Nowy Bond brzmi nieźle. 300 oglądałem, nie jestem fanem Batmana ani innych komiksowych filmów. Dołączam sie do pytania o Braveheart z Melem Gipsonem. To już wiekowy film, oglądałem go już dużo razy. Mimo to za każdym razem jak leci, zostawiam na nim.
Podobno w filmach na blu rey są dodatki, jakieś komentarze. Fajnie wyglądają? Na czym to polega?
endrii napisał(a):
Pan z Bielska to ma dobrze, pewnie dużo telewizorów, nowości filmowe. Pozazdrościć.
endrii napisał(a):
Podobno w filmach na blu rey są dodatki, jakieś komentarze. Fajnie wyglądają? Na czym to polega?
Dodatkowo w tych bonusach możesz ustawić sobie opcje, gdzie w trakcie trwania filmu są pokazane jakieś dane np. nazwy jakiś istotnych rzeczy które są w filmach, wytłumaczenie co to jest, dlaczego tak, aktorzy mogą coś opowiadać. Film jest bardziej interaktywny. Tylko to też zależy od danego filmu...
Szklana pułapka 4 za jakość jak najbardziej. Film jest średni, typowo amerykański. Ale efekty i jakość obrazu świetna.
Faktycznie w tym CS ciekawie macie. Pewnie czasami jakiś seans na projektorze HD... Ładnie wygląda obraz na czymś takim?
Zimny napisał(a):
Pewnie czasami jakiś seans na projektorze HD... Ładnie wygląda obraz na czymś takim?
Uniwersalność LCD nie ulega wątpliwości. Miałem projektor Acera, nie za drogi za trochę ponad 1000zł. Niestety niska rozdzielczość i efekt tęczy w zamkniętym pomieszczeniu. Świetny do ogrodu na mecz, w domu wolę LCD. Jeżeli chodzi o obraz, bardzo lubię ciemny, jak w funkcji theatre, więc dla mnie na plus. Ale nie mogę sobie wyobrazić czegoś takiego jak obraz Full HD na projektorze... NIe zobaczę, nie uwierze
Oglądałem Nowego Bonda i Szklaną Pułapkę 4. Po zakończeniu każdego z filmów miałem taką minę: Jednak, nie przesadzaliście z tym obrazem, extra. Dla ciekawości wypożyczyłem Szklaną Pułapkę 4 na DVD. Różnica jest dosyć spora. Co jeszcze możecie polecić, kino akcji?