anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nagrywanie z Video na Nagrywarke

profile.country.pl_PL.title
sciana69
Początkujący

Nagrywanie z Video na Nagrywarke

Mam nagr. rx 780 od miesiaca.Bardzo dobrze nagrywa z cyfry+ hd przez scart.Nie wiem dlaczego ale nagrywane programy hd sa rozciagane w poziomie.Ale ten problem nie jest najwazniejszy.Chcialem nagrac video na nagrywarke a nastepnie na plyty.Zgodnie z instrukcja podlaczylem magnetowid z nagrywarka przez scart i nagrywarke z tv tez scart.W ustawieniach nagrywarki LINE/1 decoder i LINE/3 rgb.Nie ma sygnalu z video w nagrywarce.Probowalem innych ustawien LINE/1 takich jak rgb,s-video i video ,i tez rx 780 nie nagrywala.Czy ktos moze mi doradzic co robie zle,za pomoc z gory Wielkie dzieki

3 ODPOW. 3
toja1001
Początkujący

Ja sie podlączyłem z magnetowidem do gniazd na przednim panelu nagrywarki i kiedy potrzebuję coś zgrac z kaset na hdd wybieram wejście LINE3 Spróbuj tak, mam nadzieje że pomoże:) Co do rozciagniętego obrazu z kanałów HD C+ mam to samo i nijak nie potrafie sobie z tym poradzic. Zarzucilem nawet temat na tym forum z tym problemem ale chyba nie ma na to mądrego;) Pozostaje chyba tylko nagrywanie z kanałow SD:( Przy okazji, możesz sprawdzi jak przez LINE1 odbierasz TVN Warszawa. Chodzi mi o to czy masz obraz w całości czy uciety po bokach... Pozdrawiam:)

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

sciana69 napisał(a):

Mam nagr. rx 780 od miesiaca.Bardzo dobrze nagrywa z cyfry+ hd przez scart.Nie wiem dlaczego ale nagrywane programy hd sa rozciagane w poziomie. ...

toja1001 napisał(a):

... Co do rozciagniętego obrazu z kanałów HD C+ mam to samo i nijak nie potrafie sobie z tym poradzic. Zarzucilem nawet temat na tym forum z tym problemem ale chyba nie ma na to mądrego;) Pozostaje chyba tylko nagrywanie z kanałow SD ...

Witam,
Z uzyskanych informacji wynika, że obraz wysokiej rozdzielczości przekazywany jest w proporcjach 16:9, natomiast recorder przygotowany jest do rejestracji w formacie 4:3. W takim przypadku pozostaje sprawdzenie czy w menu dekodera cyfrowego można zmienić proporcje przekazywanego obrazu.

Pozdrawiam,
Radek

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
profile.country.pl_PL.title
sciana69
Początkujący

W koncu sobie poradzilem z tym nagrywaniem z magnetowidu ale troche zdrowia mnie to kosztowalo.Jesli chodzi o TVN Warszawa to nie bardzo zrozumialem,bo cyfre+ z tv mam podlaczone przez hdmi a nagrywarke z cyfra+ przez scart(line 1).TV z nagrywarka przez hdmi.TVN warszawa odbieram bez ucietych bokow.Co do rozciagnietego obrazu z HD to wpadlem na pomysl polaczyc cyfre+ z nagrywarka przez hdmi ale przetestuje ten pomysl kolo soboty i napisze jak poszlo.Moze to wina przewodu scart,ze nagrywa rozciagniety obraz HD.Najlepiej by bylo gdyby dekoder cyfry+ mial dwa wyjscia hdmi a tak musimy wybierac miedzy ogladaniem cyfry+ przez hdmi i nagrywaniem przez scart badz odwrotnie(spawdze jak to dziala kolo soboty).A tak na marginesie to tych polaczyc jest mnostwo i ciezko sie w tym polapac.Pozdrawiam