Podziel się wrażeniami!
Jakiś czas zakupiłem kino domowe SONY STR-DG720 wraz z głośnikami Sony. Konfiguracja urządzeń wygląda tak, że podłączone są do kina przez HDMI:
-konsola Xbox
-Dvd
-dekoder n-ki
Wszystko do nie dawna śmigało aż miło, ale jakiś czas temu podczas oglądania TV rozległ się ogromny szum w głośnikach zasłaniając normalny dźwięk. W pierwszej chwili myślałem, że sygnał n-ki zmalał i zgubił fonie, więc wyłączyłem dekoder oraz kino po chwili włączyłem i dźwięk powrócił normalny. Zdarzyło się tak jeszcze parę razy, dzisiaj zaobserwowałem iż przełączając na DVD bądź konsolę jest również ten sam szum w głośnikach czyli to nie wina sygnału satelity tylko jakiś problem z samym kinem, co to może być?
dodam, że czasem działa wszystko przez kilka dni bez żadnych problemów a dzisiaj kilka razy w ciągu paru godzin występował ten szum.
Proszę o jakieś wskazówki,
Pozdrawiam.
Konrad
zauważyłem również, że nie dzieje się tak od razu tylko po paru godzinach włączonego sprzętu. Czy możliwe jest to, że się grzeje? kratki są na górze obudowy amplitunera a na nim stoi dvd od zestawu i przyznam, że jak teraz je uniosłem to jest tam dosyć gorąco..
Moim zdaniem serwis. Tutaj jest lista serwisów:
http://www.sony.pl/article/id/1074437781755