anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

SONY STR-DG720 - czasami występują głośne szumy, które...

koko_buntownik
Początkujący

SONY STR-DG720 - czasami występują głośne szumy, które...

Jakiś czas zakupiłem kino domowe SONY STR-DG720 wraz z głośnikami Sony. Konfiguracja urządzeń wygląda tak, że podłączone są do kina przez HDMI:

-konsola Xbox
-Dvd
-dekoder n-ki

Wszystko do nie dawna śmigało aż miło, ale jakiś czas temu podczas oglądania TV rozległ się ogromny szum w głośnikach zasłaniając normalny dźwięk. W pierwszej chwili myślałem, że sygnał n-ki zmalał i zgubił fonie, więc wyłączyłem dekoder oraz kino po chwili włączyłem i dźwięk powrócił normalny. Zdarzyło się tak jeszcze parę razy, dzisiaj zaobserwowałem iż przełączając na DVD bądź konsolę jest również ten sam szum w głośnikach czyli to nie wina sygnału satelity tylko jakiś problem z samym kinem, co to może być?

dodam, że czasem działa wszystko przez kilka dni bez żadnych problemów a dzisiaj kilka razy w ciągu paru godzin występował ten szum.

Proszę o jakieś wskazówki,

Pozdrawiam.
Konrad

2 ODPOW. 2
koko_buntownik
Początkujący

zauważyłem również, że nie dzieje się tak od razu tylko po paru godzinach włączonego sprzętu. Czy możliwe jest to, że się grzeje? kratki są na górze obudowy amplitunera a na nim stoi dvd od zestawu i przyznam, że jak teraz je uniosłem to jest tam dosyć gorąco..

oldguest
Początkujący

Moim zdaniem serwis. Tutaj jest lista serwisów:

http://www.sony.pl/article/id/1074437781755