anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

trebor - 100Lat!

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

trebor - 100Lat!

Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.

Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.

Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.

P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.

329 ODPOW. 329
profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

trebor napisał(a):

krzyśkowi1997

ale odmłodziłeś nam Krzyśka :)
Co do portretów bardziej mi się podobają te same Tadeusza nie chcę pisać na głos bo zostanę obrzucany kamieniami :D
Nie będę się rozpisyeał bo nie robię porretów.
powodzenia

kuraq.
Poszukiwacz

Ostatnie trzy mi się nie podobają:P

jmw.w-----
Nowicjusz

a moim zdaniem 36 nie jest złe jak na pierwsze portretowe próby. jasne że można się doczepić do wielu rzeczy, ale widać że kombinowałeś i z tłem i z światłem, więc za szczere chęci też plus :c20
pozostałe dwa jednak na nie.

spoltrebor1ofcej
Początkujący

Deviant, 10zer, kuraq i jmw.w dziękuję za opinie, przynajmniej już wiem do czego w fotografii mam się nie pchać :nauseated_face:

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

trebor napisał(a):

Deviant, 10zer, kuraq i jmw.w dziękuję za opinie, przynajmniej już wiem do czego w fotografii mam się nie pchać :nauseated_face:

Oj tam, Robert, zapiszemy się na prywatną sesję do krisa, to może się czegoś nauczymy... :c20

------------------------------
fotoamator
Deviant.
Użytkownik

Jak to nie pchać? :c7
Za karę idziesz do kąta, albo posiedź na karnym jeżyku :slight_smile:

Na poważnie - przed każdym długa droga. Ja tam cały czas męczę to moje modeliny i męczę - powoli będziesz budował swój styl. Powodzenia!

kuraq.
Poszukiwacz

trebor napisał(a):

przynajmniej już wiem do czego w fotografii mam się nie pchać :nauseated_face:

Mówisz, jakby brat od razu świetne zdjęcia robił, ćwicz, rób zdjęcia i się nie poddawaj;]

Michal.
Poszukiwacz

No to pierwsze starcie z portretami już za Tobą, zobaczymy co czas przyniesie ;)
37 - Ciekawy portret Starosty :nauseated_face:

jmw.w-----
Nowicjusz

trebor napisał(a):

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

co jest złego w tych portretach ?
Kontakt. Totalny brak kontaktu i współpracy między wami. Jak myślisz dlaczego nie robiłem jej portretów? Bo wiem, że nie zrobię nic ciekawego na takich warsztatach gdzie każdy walczy o dobre zdjęcie, a modelka jest ROZPROSZONA. Dodam jeszcze, że sama modelka jest...hmm...jaka jest. Bez fajerwerków. Dobry portret to połączenie dobrego światła i dobrej współpracy miedzy modelką i fotografem. Tu nie było, ani dobrego światła, ani współpracy.
Te zdjęcia dobrze się nadają do zbiorowego wątku, gdzie raczej spodziewać się można zdjęć dokumentalnych, które pokazują co było, jak było itd.

trebor napisał(a):

witki opadają http://img515.imageshack.us/img515/1912/plasklm4.gif
jeśli myślałeś, że wystarczy pójść na pseudo warsztaty, włączyć aparat ze świetnym szkiełkiem i dobry portret ot tak Ci wskoczy do aparatu - to byłeś w błędzie. Tam mogłeś sobie pstryknąć fotkę i rozgrzać matrycę albo sprawdzić się w trudnych warunkach.
Poszukaj u siebie jakiejś pięknej słowianki. Zaplanuj co i jak chcesz osiągnąć. Weź aparat i ucz się. Nikt ot tak nie zaczął być dobrym portrecistą.

Deviant napisał(a):

Jak to nie pchać? :c7
Za karę idziesz do kąta, albo posiedź na karnym jeżyku :slight_smile:

jestem za! :smileymrgreen:

kuraq napisał(a):

Mówisz, jakby brat od razu świetne zdjęcia robił...

a nie http://img154.imageshack.us/img154/3317/crying5652706.gif

:c97 :c97 :c97

no oczywiście, że mi nie wychodziło od razu. Ba. Nadal wiele mi nie wychodzi, ale wiem co mogę pokazać, a co mogę usunąć.