Podziel się wrażeniami!
witam!
jaki przewód zasilający mają KDL-37W5500? standardowe jak do komputera czy jakies inne? (zanim zakpuie tv chce sobie ukryc kabelki w scianie).
Zawsze możesz wrzucić w korytko przedłużacz z jednym gniazdkiem, gdzie wtyczka będzie na zewnątrz za telewizorem. I w ten prosty sposób podłączyć wtyczkę do gniazdka które będzie bezpośrednio za telewizorem...
Zimny napisał(a):
Zawsze możesz wrzucić w korytko przedłużacz z jednym gniazdkiem, gdzie wtyczka będzie na zewnątrz za telewizorem. I w ten prosty sposób podłączyć wtyczkę do gniazdka które będzie bezpośrednio za telewizorem...
bamas napisał(a):
u, no to nieladnie 😕 nie wiem jaka musialbym zamontowac listwe zeby przepchnac tam wtyczke.
chyba pozostaje mi pociagniecie jakiegos przedluzacza... albo zakup innego telewizora.
dzieki za info.
Razak napisał(a):
Jeśli nie masz jakoś specjalnie zaplanowanej wnęki na 37cali to spokojnie możesz kupić przecież wersje 40 calową w5500 cena praktycznie ta sama, a 3 cale więcej na pewno nie zaszkodzą...
2.2m i 37 za duży? Jestem pewien, że po jakiś 3 tygodniach od zakupu telewizora, będziesz wkurzał się że nie wziąłeś większego. Mam podobną odległość i 40". Pierwsze dwa tygodnie przyzwyczajałem się do takiej wielkości (przeniosłem się z 32"). Po dwóch tygodniach było już ok, a teraz czekam na jakąś okazję złowienia 46".
Zimny napisał(a):
2.2m i 37 za duży? Jestem pewien, że po jakiś 3 tygodniach od zakupu telewizora, będziesz wkurzał się że nie wziąłeś większego. Mam podobną odległość i 40". Pierwsze dwa tygodnie przyzwyczajałem się do takiej wielkości (przeniosłem się z 32"). Po dwóch tygodniach było już ok, a teraz czekam na jakąś okazję złowienia 46".
Ciekawy link, już go wcześniej widziałem. Jak widzisz w tej tabeli na tej stronie (wrzuciłem ja do załącznika, druga tabela jest ze strony Sony) odległość zależy od rozdzielczości obrazu i jakości sygnału. Nie wiem jaki teraz masz telewizor i skąd masz sygnał. Na moim 40W4500, sygnał z cyfry, Nki i cyfrowej naziemnej, taka wielkość jest za mała na odległość. W większości oglądam kanały HD, rzadziej SD. Przy ponad 2m nie ma takiej przyjemności z oglądania. Oczywiście, zależy od człowieka. Moi rodzice też przenieśli się z 32" na 40". Początkowo telewizor wydawał im się za duży, ale po ok 3 tyg tak sie przyzwyczaili, ze nie chcieli wy mniejszego.
Zimny napisał(a):
Ciekawy link, już go wcześniej widziałem. Jak widzisz w tej tabeli na tej stronie (wrzuciłem ja do załącznika, druga tabela jest ze strony Sony) odległość zależy od rozdzielczości obrazu i jakości sygnału. Nie wiem jaki teraz masz telewizor i skąd masz sygnał. Na moim 40W4500, sygnał z cyfry, Nki i cyfrowej naziemnej, taka wielkość jest za mała na odległość. W większości oglądam kanały HD, rzadziej SD. Przy ponad 2m nie ma takiej przyjemności z oglądania. Oczywiście, zależy od człowieka. Moi rodzice też przenieśli się z 32" na 40". Początkowo telewizor wydawał im się za duży, ale po ok 3 tyg tak sie przyzwyczaili, ze nie chcieli wy mniejszego.
Możesz tak zrobić, ale jak masz starą 40" to weź poprawkę na to, że w W5500 będziesz miał dużo ładniejszy obraz, oczy będą mniej się męczyły. Nie gram w gry, więc ciężko mi mówić o "ogarnianiu" ekranu pod tym względem, ale przy meczach, generalnie przy sporcie spokojnie patrzę na cały ekran.
bamas napisał(a):
Ja mam sygnał analogowy z anteny zbiorczej Nie oglądam telewizji prawie w ogole. TV potrzebuje do konsol (ps3 i x360). Gdy ekran jest za duży mam problem z ogarnięciem całości akcji. Ale możliwe, że masz rację. Podepnę na kilka dni starą 40'' i potem zdecyduję się na nowy TV.