Podziel się wrażeniami!
Witam.Od jakiegoś miesiąca jestem (a może byłem) szczęśliwym posiadaczem Sony BDP-S350.Jakość filmów w hd powala,dvd skalowane do hd też wygląda extra jednak....w specyfikacjach tego sprzętu napisane jest że odtwarza też format AVCHD, który to jest uzywany przez cyfrowe kamer HD.I w tym miejscu zaczyna się mój problem.Chciałem obejrzeć materiał nagrany taką kamerą i niestety nie mogę.płytę z takim materiałem przygotowywałem wg porad i instrukcji znalezionych na stosownych forach internetowych.Niestety odtwarzacz mój obojętnie jakiego programu do konwersji i wypalenia płyty bym nie uzył stanowczo twierdzi ze tej płyty nie może odtworzyć.dodam jeszcze ze przygotowane przeze mnie płyty z powodzeniem uruchamiały się na sprzęcie konkurencyjnych marek,więc chyba wina nie leży po mojej stronie.I teraz zasadnicze pytanie:czy mój sprzęt jest uszkodzony? czy może jednak producent podaje opis wyssany z palca? czy może jednak ja coś źle robię.Jeśli wina leży po mojej stronie to przepraszam i proszę o jakieś instrukcje dotyczące przygotowania materiału i sposobie wypalenia go na płycie.Pozdrawiam
1) nie instalowałem badziewia pt SPB
2) soft odtwarzacza nie ma nic do tego mój film dzialał bez problemu na S350 z softem w wersji 11 lub 13 - pół roku temu
3) materiał o który prosisz ma zwykle kilka giga - nie jest to coś co się pakuje na serwer w 10 minut tylko jest to 1-2 dni roboty - chyba że ktos ci przygotuje obraz płyty z materiałem 15-30 sec...ale co ci to da ? Nie prosciej isc ze swoim materialem do media i poprosic by ci sprawdzili ?
pisałem że materiał stworzony przeze mnie działa na samsungu panasonic`u...to chyba oznacza że z nim wszystko ok.
no to sprawa jasna ...
ja nie mam najmniejszych problemów- nigdy nie miałem- i to bez względu na wersje FW
Linku Ci nie dam, bo nie mam. Nigdy nie ściągałem takich plików, a swoich mam mało i są prywatne.
Napiszę Ci jak ja to robiłem i mi chodzi.
Na kamerze miałem kilka, czasami kilkanaście plików m2ts, łączyłem je w jeden plik przez darmowy program TsMuxer:
http://www.cdrinfo.pl/download/8310183350
Dosyć prosty w obsłudze. Jedynie trzeba zwrócić uwagę, że łącząc pliki robimy to nie przez ADD, ale przez JOIN. W sumie zawsze brałem pierwszy plik przez ADD, resztę przez JOIN.. Format wyjściowy m2ts.
Jak już złączysz otwórz multiAVCHD i tworzysz strukturę. Możesz pobawić się w zrobienie menu itd. Program poprzez opcje avchd for DVD/BD stworzy folder AVCHD w którym będą wszystkie dane. Folder wypalasz na płytę najlepiej przez program ImgBurn. Przed wypaleniem zaznaczasz w opcjach UDF 2.50. Wypalasz i powinno wszystko chodzić. Tylko nie nagrywaj na USB, tylko na płytę.
Dzięki za wszelkie porady.w końcu płyty zadziałały i u mnie.Za radą kolegi zimnego uzyłem imgburn do wypalenia plyty i to chyba bylo to! nie wiem dlaczego nero sobie z tym nie radził.jeszcze raz dzięki za wszelkie sugestie
jak to nero sobie nie radzi
od roku wypalam avchd wyłacznie przy pomocy NERO
Masz albo starą wersję nero albo uwaloną instalkę
NIe wiem co jest z tym nero u mnie.mam wersje seri 8 i na innych odtwazaczach płyty palone tym programem działały.u mnie jednak pomógł dopiero imgburn.
Nie ma problemu
Mobor, a z jakiej wersji korzystasz? Ja się zraziłem do Nero, jak któregoś razu zwaliło mi 4 płyty pod rząd. Pewnie pech, przypadek ale wkurzyłem się niemiłosiernie.. W dodatku ta 4rta płyta była ostatnią czystą jaką miałem w domu, a już było późno... Z marszu usunąłem, tylko pojawił się komunikat o błędzie w nagrywaniu...
Wersja 8 i 9 - obie działają znakomicie - na obu robiłem AVCHD i za każdym razem zero jakichkolwiek problemów
Ostatnio nawet mieszałem w jednym projekcie materiały z kamery /1080i/ z materiałami z aparatu cyfrowego /720p/ - wszystko poszło jak po maśle
Ja miałem 8kę. Tylko przy okazji viste zawaloną śmieciami, też mogło zaszkodzić. Żeby jeszcze konwersja trwała krócej, to było by miodzio. W tym tyg chyba strzelę sobie kamerkę, to na pewno będę miał parę pytań do Ciebie. A można wiedzieć z jakiej korzystasz?