anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

problem z odtwarzaczem sony BDP-S350

gorillazz
Początkujący

problem z odtwarzaczem sony BDP-S350

Witam.Od jakiegoś miesiąca jestem (a może byłem) szczęśliwym posiadaczem Sony BDP-S350.Jakość filmów w hd powala,dvd skalowane do hd też wygląda extra jednak....w specyfikacjach tego sprzętu napisane jest że odtwarza też format AVCHD, który to jest uzywany przez cyfrowe kamer HD.I w tym miejscu zaczyna się mój problem.Chciałem obejrzeć materiał nagrany taką kamerą i niestety nie mogę.płytę z takim materiałem przygotowywałem wg porad i instrukcji znalezionych na stosownych forach internetowych.Niestety odtwarzacz mój obojętnie jakiego programu do konwersji i wypalenia płyty bym nie uzył stanowczo twierdzi ze tej płyty nie może odtworzyć.dodam jeszcze ze przygotowane przeze mnie płyty z powodzeniem uruchamiały się na sprzęcie konkurencyjnych marek,więc chyba wina nie leży po mojej stronie.I teraz zasadnicze pytanie:czy mój sprzęt jest uszkodzony? czy może jednak producent podaje opis wyssany z palca? czy może jednak ja coś źle robię.Jeśli wina leży po mojej stronie to przepraszam i proszę o jakieś instrukcje dotyczące przygotowania materiału i sposobie wypalenia go na płycie.Pozdrawiam

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

1) nie instalowałem badziewia pt SPB
2) soft odtwarzacza nie ma nic do tego mój film dzialał bez problemu na S350 z softem w wersji 11 lub 13 - pół roku temu
3) materiał o który prosisz ma zwykle kilka giga - nie jest to coś co się pakuje na serwer w 10 minut tylko jest to 1-2 dni roboty - chyba że ktos ci przygotuje obraz płyty z materiałem 15-30 sec...ale co ci to da ? Nie prosciej isc ze swoim materialem do media i poprosic by ci sprawdzili ?

gorillazz
Początkujący

pisałem że materiał stworzony przeze mnie działa na samsungu panasonic`u...to chyba oznacza że z nim wszystko ok.

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

no to sprawa jasna ...

ja nie mam najmniejszych problemów- nigdy nie miałem- i to bez względu na wersje FW

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Linku Ci nie dam, bo nie mam. Nigdy nie ściągałem takich plików, a swoich mam mało i są prywatne.
Napiszę Ci jak ja to robiłem i mi chodzi.

Na kamerze miałem kilka, czasami kilkanaście plików m2ts, łączyłem je w jeden plik przez darmowy program TsMuxer:
http://www.cdrinfo.pl/download/8310183350

Dosyć prosty w obsłudze. Jedynie trzeba zwrócić uwagę, że łącząc pliki robimy to nie przez ADD, ale przez JOIN. W sumie zawsze brałem pierwszy plik przez ADD, resztę przez JOIN.. Format wyjściowy m2ts.
Jak już złączysz otwórz multiAVCHD i tworzysz strukturę. Możesz pobawić się w zrobienie menu itd. Program poprzez opcje avchd for DVD/BD stworzy folder AVCHD w którym będą wszystkie dane. Folder wypalasz na płytę najlepiej przez program ImgBurn. Przed wypaleniem zaznaczasz w opcjach UDF 2.50. Wypalasz i powinno wszystko chodzić. Tylko nie nagrywaj na USB, tylko na płytę.

gorillazz
Początkujący

Dzięki za wszelkie porady.w końcu płyty zadziałały i u mnie.Za radą kolegi zimnego uzyłem imgburn do wypalenia plyty i to chyba bylo to! nie wiem dlaczego nero sobie z tym nie radził.jeszcze raz dzięki za wszelkie sugestie

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

jak to nero sobie nie radzi

od roku wypalam avchd wyłacznie przy pomocy NERO

Masz albo starą wersję nero albo uwaloną instalkę

gorillazz
Początkujący

NIe wiem co jest z tym nero u mnie.mam wersje seri 8 i na innych odtwazaczach płyty palone tym programem działały.u mnie jednak pomógł dopiero imgburn.

Zimny_
Użytkownik

Nie ma problemu :D
Mobor, a z jakiej wersji korzystasz? Ja się zraziłem do Nero, jak któregoś razu zwaliło mi 4 płyty pod rząd. Pewnie pech, przypadek ale wkurzyłem się niemiłosiernie.. W dodatku ta 4rta płyta była ostatnią czystą jaką miałem w domu, a już było późno... Z marszu usunąłem, tylko pojawił się komunikat o błędzie w nagrywaniu...

profile.country.PL.title
mobor-----
Użytkownik

Wersja 8 i 9 - obie działają znakomicie - na obu robiłem AVCHD i za każdym razem zero jakichkolwiek problemów
Ostatnio nawet mieszałem w jednym projekcie materiały z kamery /1080i/ z materiałami z aparatu cyfrowego /720p/ - wszystko poszło jak po maśle

Zimny_
Użytkownik

Ja miałem 8kę. Tylko przy okazji viste zawaloną śmieciami, też mogło zaszkodzić. Żeby jeszcze konwersja trwała krócej, to było by miodzio. W tym tyg chyba strzelę sobie kamerkę, to na pewno będę miał parę pytań do Ciebie. A można wiedzieć z jakiej korzystasz?