Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam pytanie, czy ktoś z posiadaczy 40w5500 po podłączeniu do dekodera nbox(biały) miał problem z błędem HDCP. Dzwoniłem do obsługi klienta Sony, ale tam powiedzieli, że telewizor obsługuje HDCP. Jaki może być powód tego, że mi on wyskakuje? Może wadliwy kabel HDMI? A może coś z dekoderem? Bo z TV wszystko ok. W tej chwili mam podłączony dekoder przez component. Pozdrawiam!
Przy połączeniu przez component nie tracisz praktycznie nic na jakości obrazu. Co do Nbox, polecam albo zmianę ustawień dźwięku w dekoderze z Dolby Digital na Stereo, albo wymianę dekodera na inny. W punkcie gdzie kupiłeś dekoder nie powinno być problemu. Niestety tak z dekoderami Nki bywa...
Dzwoniłem do N-ki i powiedzieli, że sama wymiana dekodera nie musi rozwiązać problemu. A czy ktoś już tak zrobił i pomogło? Ponoć chodzi o oprogramowanie a nie o sprzęt - tak przynajmniej powiedzieli mi w N-ce. Jednak spróbuje. Może pomoże. Przed tym spróbuje z innym kablem HDMI bo gdzieś przeczytałem, że są różne (jakieś 1.1, 1.3 itp.) Jednak nadal czekam na wasze opinie i sugestie, co z tym zrobić.
Co, do jakości to troszkę widzę różnicę miedzy componentem a HDMI (zwłaszcza podczas oglądania meczu) Chyba, że sobie troszkę wmówiłem;) Ale tak czy inaczej przez jeden kabel HDMI mam dźwięk i obraz a tak muszę użyć component do obrazu i jeszcze kabel do dźwięku
Nic Ci nie da ani wymiana dekodera ani wymiana kabla HDMI....
Miałem to samo. Wcześniej miałem LCD Samsunga w którym nigdy nie wyskoczył mi błąd HDCP, a gdy kupiłem Sony, to pierwsze włączenie telewizora i od razu błąd....
Ale przez jakiś czas TV z dekoderem N-ki miałem podłączony i kablem HDMI i kablem Component - po prostu kombinowałem, że tak powiem "testowałem obraz"...
Raz oglądałem na kabelku HDMI, a raz na Componencie...i za każdym razem, gdy tylko wybrałem źródło połączenia HDMI, to od razu wyskakiwał mi błąd HDCP. Dałem sobie z nim luzu, odpiąłem i oglądam tylko przez Component + czincze (kupiłem za 3 zł.)....też tak zrób,a a skorzystasz jeszcze na ładniejszym obrazie....
p.s. gdzieś tu kiedyś na tym forum pisałem też o tym problemie HDCP
Oczywiście, można wymieniać kable itd, ale po co kombinować? I jak najbardziej jest to wina oprogramowania, ale skoro nie ma nowego, to co zrobić? Dekodery Nki są bardzo dobre, ale mają jedną wadę - czasami nie są w pełni kompatybilne z telewizorami. Tu też nie zależy od marki telewizora, ale od dekodera. Są tysiące podobnych wątków na forach w Internecie, tak jak są identyczne wątki na tym forum. Większość starych użytkowników Nki przechodziła przez to. Ja również, tylko w moim przypadku pomogło uaktualnienie oprogramowania.
Najprostszym i najpewniejszym sposobem jest wymiana dekodera.
Sławek, co do samego błędu to może się pokazywać na samym początku, zaraz po włączeniu dekodera, ale on znika i wszystko działa tak jak powinno. Najważniejsze, że działa. Z wypowiedzi Lantenay wywnioskowałem, że Nka wogóle nie odbiera, skoro ma podłączone przez component. Znajomy wczoraj kupił Nkę, również z białym dekoderem, podłączony przez HDMI. Po włączeniu instalował się nowy firmware. Błąd HDCP nie pokazuje się, włączasz dekoder i działa poprawnie. Wcześniej przez parę dni miał mój dekoder, na którym błąd pojawiał się. Wystarczyła zmiana dekodera i jest ok.
Tak Zimny, N-ka nie idzie mi przez HDMI. Info o błędzie nie znika więc podłączyłem przez component. A czy Twój znajomy też ma TV 40W5500? Tak czy inaczej zamienie dekoder na nowy. To nic nie kosztuje a może pomóc.
To znaczy powiem tak, maiłem dekoder Recorder - błąd był, a obecnie mam Turbo i błąd dalej jest...także na dwóch nboxach.
Aha, komunikat wyskakuje tylko raz przy włączaniu telewizora, potem jest ok.
No ale jutro wieczorem jest aktualizacja softu do dekoderów n-ki, także może coś i w tej kwesi poporawią...
Aha, komunikat wyskakuje tylko raz przy włączaniu telewizora, potem jest ok.
on to chyba zawsze wyskakuje dopóki dekoder nie rozpozna zabezpieczeń