Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam pytanie, czy ktoś z posiadaczy 40w5500 po podłączeniu do dekodera nbox(biały) miał problem z błędem HDCP. Dzwoniłem do obsługi klienta Sony, ale tam powiedzieli, że telewizor obsługuje HDCP. Jaki może być powód tego, że mi on wyskakuje? Może wadliwy kabel HDMI? A może coś z dekoderem? Bo z TV wszystko ok. W tej chwili mam podłączony dekoder przez component. Pozdrawiam!
Ravi napisał(a):
Jeśli komunikat znika po 3s to nie masz czym się martwić i wszystko jest ok, u mnie jest tak samo i nic złego się nie dzieje.
Dlatego ja przerzuciłem się na Component i nie ma problemu
Problem pojawia się przy VOD ponieważ wtedy bez HDCP obraz jest skalowany automatycznie do 576p.
Witam, Panowie i Panie, jestem posiadaczem od niedawna 52w5500 i co do Enki wyskakiwał bład hdcp - po zmianie w dekoderze ustawien bez DD dźwieku juz jest ok :] i nie migocze obraz ciemno jasno - POzdrawiam
Mased - według mnie problem z dekoderami Nki i HDCP, to problem z dźwiękiem. Obraz jest przesyłany bez problemu, a w przypadku ścieżki dźwiękowej Dolby występują różne komplikacje.
Sławek - naprawdę przez wyskakujące okienko z błędem zmieniłeś kabel na component? Przecież ono pojawia się raz przy włączeniu dekodera, później przez cały czas jest ok... Z tymi kablami co podałeś link, są różne tańsze i też dobre.
Zimny napisał(a):
przez wyskakujące okienko z błędem zmieniłeś kabel na component?
Ciekawe jakby sobie taki kabelek poradził jeszcze z rok temu, przed tymi wszystkimi zmianami firmware w dekoderach Nki. Co do obrazu po HDMI i componencie, jakościowo jest na praktycznie takim samym poziomie, ale faktycznie jes trochę inny... Czy lepiej to kwestia gustu, mi w obu przypadkach się bardzo podoba.